https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

OSTALI ŠPORTI

Boštjan Maček in kolegi v boj z elitnimi strelci

Murska Sobota, 18.3.2016  

Nova sezona se je odprla tudi za strelce. Prvo tekmo za svetovni pokal so že od streljali tekmovalci z zračnim in malokalibrskim orožjem. Zdaj pa čaka prva svetovna preizkušnja še strelce v trapu. Slednja se bo odvijala 23. in 24. marca v Ciprski Nizkoziji.


Kdo so naši letošnji aduti

Na letošnji prvi tekmi za svetovni pokal s puško šibrenico v Nikoziji v Cipru bodo nastopili Boštjan Maček, Denis Vatovec in Matej Žniderčič. Največja pričakovanja so uperjena prav v Prekmurca Mačka, ki se je lani odlično odrezal na najbolj pomembni preizkušnji - evropskem prvenstvu na Pragerskem, kjer je osvojil bronasto odličje in s tem tudi izpolnil normo za uvrstitev na letošnje olimpijske igre v Rio de Janeiru v Braziliji.

 

Foto: facebook profil Jasmina Maček

Kot so zapisali na Sta bo njegova letošnja največja preizkušnja južnoameriška tekma, ki bo potekala avgusta. Na tej tekmi želi preseči lanskoletni uspeh iz Londona, ko je za las zgrešil uvrstitev v finale, a kljub temu dosegel odlično sedmo mesto.

Katere velike preizkušnje čakajo tekmovalce še letos

Tekmovalce s šibrenicami čakajo letos štiri tekme za svetovni pokal. Najprej se bodo pomerili v Nikoziji na Cipru. Aprila bodo nastopili na olimpijskem strelskem objektu v Rio de Janeiru. Junija jih čakata kar dve preizkušnji in sicer prva v San Marinu, druga pa v azerbajdžanskem Bakuju.

Po olimpijskih igrah jih čaka še zadnja pomembna letošnja preizkušnja – veliki finale svetovnega pokala. Slednji se bo meseca oktobra odvijal v Rimu. Poleg svetovnih pokalov bo julija potekalo še evropsko prvenstvo v italijanskem Lonatu, kjer se bodo tekmovalci pomerili v trapu, dvojnem trapu in skeetu.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      21.03.2016 ob 11:27 wf335 gost

      ’>qN??ç p·wĂ’>qNKe3DSt 4T2·6?ÁUmSvo?T??ç p·wĂ’>qN, http://wzbsal.QuietDating.ru ’>qN??ç p·wĂ’>qNKe3DStNKe3DStK íeÖUwHQPB2oG4¬YŔ*5CAI86DbR¦?1o?Dí1Ô üÍé

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      21.03.2016 ob 11:36 gost

      Alaturi de aceasta schimbare, s-au schimbat si Termenii si Conditiile acestui http://ow.ly/YFMav

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.