https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KULTURA

Dela pomurskih umetnikov na ogled tudi v Slovenj Gradcu

19.03.2016 ob 8:30  

V Koroški galeriji likovnih umetnosti Slovenj Gradec  so te dni odprli razstavo del iz stalne zbirke Galerije Murska Sobota. Razstava je del projekta Zbirke v gibanju, ki je namenjen izmenjavi zbirk med muzeji in galerijami, njegova pobudnica pa je koroška galerija.

V razstavi Galerije Murska Sobota, ki bo v Slovenj Gradcu na ogled do 29. maja, bo na na ogled reprezentativni izbor iz zbirke, ki ga je opravil direktor Galerije Murska Sobota in kustos Robert Inhof. Sicer stalna zbirka obsega 685 del, razdeljenih v tri sklope. Prvi sklop predstavljajo pomurski likovni umetniki, drugi sklop dela širše slovenskih umetnikov in Prešernovih nagrajencev, tretji sklop pa male plastike. V Slovenj Gradcu bodo na ogled izbrana dela iz vseh treh sklopov zbirk.

Po poročanju STA, Inhof ob tem pravi, da se je odločil pokriti vse tri segmente in to na tak način, da ta izbor ne bi bil informativen, ampak reprezentativen. In to ne glede na dejstvo, da ravno v času, ko se je odprla razstava v Slovenj Gradcu, v Galeriji Murska Sobota še traja razstava izbora del iz njihove stalne zbirke pod naslovom Dela pomurskih umetnikov iz stalne zbirke Galerije Murska Sobota.

Foto: Pannon pleasure

Dela koroških umetnikov naslednje leto na ogled v Murski Soboti

Tako bo za kratek čas izbor iz stalne zbirke Galerije Murska Sobota predstavljen v dveh galerijah in v dveh povsem različnih konceptih hkrati, a sta glede reprezentativnosti oba koncepta in obe razstavi povsem enakovredni. V okviru projekta Zbirke v gibanju bo prihodnje leto zbirka del Jožeta Tisnikarja, ki jo hrani koroška galerija, gostovala v Murski Soboti.

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.