https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

OSTALI ŠPORTI

Za pomurskimi namiznotenisači uspešno državno prvenstvo

Pomurje, 23.3.2016  

Minula sobota in nedelja sta po koledarju NTZS v večini evropskih držav bila namenjena za državna članska prvenstva posamezno in dvojice. Tudi najboljši slovenski člani in članice so se pomerili v Radljah ob Dravi. Med njimi tudi sedem članov in ena članica iz Pomurja.

V odlični organizaciji NTK Muta so v novi dvorani v Radljah ob Dravi bili, z izjemo Bojana Tokiča, ki se pripravlja za olimpijske kvalifikacije v Turčiji, vsi najboljši slovenski člani. Pri članicah sta manjkali Alex Galič, ki je imela klubske obveznosti v tujini, in poškodovana Tamara Pavčnik. Prijavljenih je bilo 66 članov in 30 članic iz 20 slovenskih klubov, ter iz tujine.

Žibrat in Kožul prvaka v dvojicah, Horvat in Ropoša druga

Iz Pomurja se je prvenstva udeležilo 7 članov in ena članica. Med posamezniki je v finalu nekdanji član NTK Sobota, stalni reprezentant v vseh kategorijah že od leta 2005, sicer star šele 23 let  Jan Žibrat iz Mote, ki pa igra v 1. nemški ligi, pri rezultatu 3:3 v nizih in vodstvu 6:3 izpustil priložnost, da še tretjič osvoji posamični naslov slovenskega članskega prvaka Slovenije. Njegov partner pri dvojicah Deni Kožul iz Logatca je bil v finalu boljši-srečnejši, skupaj pa sta ubranila lanski naslov pri dvojicah, ko sta v zelo napetem finalu premagala prekmursko navezo Mitja Horvat ( NTK Sobota ) in Bojan Ropoša ( Ntk Kema ).

Največje presenečenje turnirja sta pripravila Dominik Škraban in Tomaž Pelcar ( NTK Kema ), ko sta v četrtfinalu s 3:0 premagala državna prvaka iz leta 2014 Uroša Slatinška in Darka Jorgiča ( NTK Krka ), nato pa v polfinalu izgubila s prvakoma prvenstva. Mladinec Damjan Zelko ( NTK Kema ) je v dvojicah zaigral s članskim reprezentantom Ludvikom Peršoljo ( tujina ) in se po zmagi nad Prekmurcem, ki igra že četrto sezono za NTK Ilirijo Tomažem Roudijem in klubskim soigralcem Mirzom Tvrtkovičem, uvrstila med 8 najboljših parov, ter v četrfinalu z 1:3 izgubila proti mladi navezi iz NTK Krka Cvetko - Hribar.

Pri članicah je Staša Matis s soigralko iz Mute Živo Staniša izpadla v prvem kolu, med posameznicami pa se je uvrstila med 16 najboljših, kar je lep rezultat za Stašo in njenega trenerja Mirka Ungerja.

Ropoša in Veronik odlična v mešanih parih, Horvat pa posamično

V mešanih parih je imel največ uspeha Bojan Ropoša ( Kema ), saj je z domačinko Niko Veronik osvojil 2. mesto, po porazu v finalu proti Manci Fajmut ( tujina ) in Urošu Slatinšku ( Krka ). Damjan Zelko in Staša Matis (oba Kema ) sta izpadla v prvem kolu, ostali Pomurci Horvat, Žibrat,
Škraban, Roudi in Pelcar mešanih parov niso igrali.

Med posamezniki si je polfinale in po veliki borbi v polfinalu proti Žibratu, priigral Mitja Horvat ( NTK Sobota ), ki je v četrtfinalu premagal članskega reprezentanta Ludvika Peršoljo ( tujina ). Med 8 najboljših se je z zmago proti četrtemu nosilcu Bojanu Ropoši s 4:1 uvrstil Dominik Škraban ( oba Kema ). Med 32 najboljših so se uvrstili preostali Prekmurci Tomaž Pelcar, presenetljivo Damjan Zelko ( oba Kema ) z zmago v predtekmovanju nad 6. nosilcem Korošcem Maticem Slodejem in Tomaž Roudi ( NTK Ilirija ), ki je za med 16 najboljših naletel na zelo razpoloženega Mitjo Horvata ( NTK Sobota ), kateri je v letošnji sezoni matičnemu klubu NTK Sobota pomagal povratek med prvoligaše, kariero pa bo v naslednji sezoni nadaljeval pri Fužinarju iz Raven na Koroškem. S tem bodo postali resni kandidat za naslov prvaka v I. slovenski namiznoteniški ligi, sobočanci pa se bodo morali zelo potruditi in zbrati ekipo za obstanek med najboljšimi.

Foto in tekst: NTK Sobota

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.