https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ODBOJKA

Salonit Anhovo premagal Panvito Pomgrad 3:1

27.3.2016  

Odbojkarji Salonita Anhovo so v tekmi 10., zadnjega kroga modre skupine 1. DOL za moške doma v Kanalu premagali Panvito Pomgrad s 3:1 (15, 25, -21, 22).

 

Odbojkarji Salonita so izpolnili cilj, ki so si ga zadali pred tekmo, premagali so Panvito Pomgrad in s pomočjo ACH Volleyja pa so s tremi točkami na četrtem mestu prvenstvene razpredelnice prehiteli Maribor, kar pomeni, da bodo imeli v četrtfinalnem obračunu s Štajerci prednost domačega igrišča.

Gostitelji so zmagali povsem zasluženo, bili so boljši v večini elementov odbojkarske igre, Panviti Pomgrad pa ni pomagal odličen blok, saj v napadu niso imeli svojega dneva. Ne Aljoša Bogožalec ne Jakob Rojnik, še najbolj razpoložen v prekmurskih vrstah je bil Jernej Detela. Na drugi strani je za točke skrbel Dejan Čabarkapa, zanesljivo najboljši igralec tekme, ki se ni izkazal le z učinkovitostjo, ampak tudi s sprejemom in igro v bloku.

Domači so tekmo začeli s tremi zaporednimi točkami, toda servisi Tineta Kvasa, ki je takoj dosegel dva asa, so zaustavili domači nalet, Panvita Pomgrad je povedla s 6:4. Toda Kvasu je z začetnimi udarci hitro vrnil Israel Dos Santos, s pomočjo Čabarkape sta poskrbela, da je bilo ob prvem tehničnem odmoru 8:6 za domače. Do konca niza pa je razlika le še naraščala. Domači so zanesljivo zaključevali napade, Panviti Pomgrad pa to ni uspevalo, ob 24-odstotnem napadu so v nizu dosegli le 15 točk.

Foto: Arhiv Pomurec.com

Če so gledalci v prvem nizu videli enosmerni promet, pa so v drugem tudi odbojkarji Panvite Pomgrada pokazali boljšo igro. Rezultat je bil negotov od začetka do konca, nobena izmed ekip si ni priigrala višje prednosti od dveh točk, tako da je zmagovalca odločala napeta končnica. V njej so si po točki Jureta Okrogliča prvo zaključno žogo priigrali Primorci, ki pa so nato izkoristili tretjo, to pa po zaslugi asa Čabarkape.

Gostitelji so vse niti v svojih rokah držali tudi do izida 14:11 v tretjem nizu, nato pa so z delnim izidom 5:1 v vodstvo prišli odbojkarji Panvite Pomgrada. Minimalnega so držali do izida 18:19, nato je Detela izkoristil protinapad, nato pa dosegel še blok točko in Panvita Pomgrad je povedla za tri točke, kar je bilo dovolj za znižanje izida.

Odločilni trenutki četrtega niza pa so se zgodili po rezultatu 6:6, ko so domači po treh zaporednih točkah Čabarkape povedli z 10:6. Ob drugem tehničnem odmoru je bilo že 16:10, Panvita Pomgrad se je do konca še približala na tri točke zaostanka, toda blok Čabarkape za 24:20 je že dal slutiti, da bodo točke ostale doma, to pa je Čabarkapa s točko v napadu samo še potrdil.

Salonit Anhovo vs. Panvita Pomgrad 3:1

(25:15, 27:25, 21:25, 25:22)

Točke za Panvita Pomgrad so dosegli: Detela 19, Bogožalec 17, Flisar 11, Rojnik 8, Šmitran 5, Kvas 3.

Točke za Salonit Anhovo so dosegli:  Čabarkapa 24, Dos Santos 14, Okroglič 12, Česnik 5, Savičić 5, Karnel 1, Tomić 1.

Naslednjo tekmo Panvita Pomgrad igra v sredo,06.04.2016 ob 18.00 uri ko je na razporedu 1/4 finale končnice državnega prvenstva.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.