https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

FOTO: Novinca za prvo spomladansko zmago Križevcev

Križevci, 6.4.2016  

V nedeljo so Križevci gostili nogometni klub ŠNK Bakovci. V 17. Kolu 3. SNL vzhod  sta se pomerili domača ekipa iz Križevec in gostujoča ekipa iz Bakovec. Domačini so prišli do prve zmage v spomladanskem delu in s tem pridobili pomembne tri točke v boju za obstanek.

Lesoplast Križevci : ŠNK Bakovci 2:1 (1:0)

Strelci: 1:0 Pojbič M. (28); 1:1 Brumen A. (53), 2:1 Bencik M. (75)

Na sončno nedeljsko popoldne se je v športnem centru ŠD NK Križevci zbralo približno 150 privržencev nogometa. Tekmo so bolje začeli domačini in si na začetku tekme priigrali kar nekaj lepih priložnosti, kljub temu pa so najlepšo zapravili gostje, ko se je zatresla prečka domačega vratarja Zvera. Vendar so domačini še naprej imeli pobudo na igrišču, ki so jo kronali v 28. minuti, ko so po lepo odigrani akciji žogo končno spravili za hrbet vratarja Karolija. Po predložku s strani, ki ga je poslal Škerlak, je z glavo zadel Pojbič. Po prejetem zadetku so bolje zaigrali gostje, ki pa resneje domačih vrat niso uspeli ogroziti. V drugi polčas so gostje vstopili bolj angažirano in pritisnili na domača vrata, vse skupaj se jim je poplačalo v 53. minuti, ko je klonila domača obramba. Po desni strani je v kazenski prostor prodrl Kotnik, žogo lepo zavrnil do Voka, ki je ustrelil proti vratom, smer žogi je spremenil Brumen in domači vratar je bil premagan. Igra se je v nadaljevanju tekme preselila na sredino igrišča. V 75. Minuti pa ponovno vodstvo domačinov, po globinski podaji je vratarja Karolija ukanil Bencik, ki je lepo podajo spremenil v še lepši zadetek in s tem postavil izid srečanja. Bencik je do konca tekme še poizkušal nekajkrat z razdalje vendar premalo natančno, enkrat pa je vratarju Bakovcev na pomoč priskočila vratnica. Gostje si do konca resnejših priložnosti niso uspeli ustvariti, vse njihove poskuse je domača obramba uspešno odbila in domačini so se lahko veselili prvih spomladanskih točk.

LESOPLAST KRIŽEVCI:  Zver, Vegi Kalamar A., Lainšček, Vegi Kalamar A., Hari (od 75. Rocner), Gašpar, Novak S., Pojbič, Škerlak (od 63. Kuronja), Šlihthuber (od 55. Sabo), Bencik

ŠNK BAKOVCI: Karoli, Žido, Korošec, Fras (od 32. Jelen), Jablanovec, Vok, Madon, Marič (od 46. Kežmah), Kotnik, Čalopa (od 46. Brumen), Kreft

Več fotografij v spodnji galeriji…

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.