https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: Šolske folklorne skupine so zaplesale »Marko skače« v Lendavi

Lendava, 13.04.2016 ob 11:00  

Javni sklad RS za kulturne dejavnosti Območna izpostava Lendava in zavod za kulturno madžarske skupnosti sta v Lendavi pripravila območno srečanje šolskih folklornih skupin »Marko Skače«.

 

Na prireditvi so se kot prvi predstavili FS Sončnica DOŠ II Lendava s predstavo »Kaj bomo počeli?«. Vodja skupine in avtorica predstave Valentina Zadravec. Kot drugi so nastopili OFS Osnovne šole Odranci z nastopom »Škarje brusiti«, pod vodstvom Andreje Raduha in Klementine Sečkar. Zatem je nastopila folklorna skupina APRÓ LINDAU DOŠ I Lendava pod vodstvom Balaskó Enikő, Balaskó Valike in Varga Cuk Doris s predstavo »Igre iz pokrajine Csallóköz«.

Z nastopom »Prebuja se nov dan« se je predstavila Prekmurska folklorna skupina KD »Zarja« Gaberje, pod vodstvom Danijele Hozjan. Za njimi se je zvrstila folklorna skupina KISUGRÓS DOŠ Prosenjakovci s predstavo »Igre in ples pastirjev iz Bakonya«, pod vodstvom Balaskó Enikő in Varga Milene. Naslednja se je odru predstavila folklorna skupina OŠ Kobilje s predstavo »Sveta Barbara«, pod vodstvom Tatjane Nemet.

Zatem so nastopili folkloristi OFS ÁRGYÉLUS Kulturnega in turističnega društva Hodoš pod vodstvom Balaskó Enikő s predstavo »Otroške igre iz vasi Galgamácsa«. Sledili so njim folkloristi otroške folklorne skupine DOŠ Dobrovnik s predstavo »Igrajmo se«, pod vodstvom Alenke Toplak. Naslednji so nastopili folkloristi KIS LINDAU DOŠ I Lendava s predstavo »Igre in plesi iz pokrajine Mezőföld«, pod vodstvom Balaskó Enikő in Balaskó Valike.

Zatem so sledili še folkloristi OŠ Franceta Prešerna in Črenšovcev pod vodstvom Romane Glavač so se predstavili z »Mat potice pečejo«. Za njimi je sledil nastop FS Dombvidék KD Sándorja Petőfija iz Domanjševec, ki so pod vodstvom Balaskó Enikő predstavili »Igre in plesi iz vasi Tápé«. Sledili so jim folkloristi FS LINDAU DOŠ I Lendava s predstavo »Plesi iz železne županije«, pod mentorstvom Mihaela Šooš. Kot zadnji so nastopili folkloristi FS UGRÓS DOŠ Prosenjakovci pod vodstvom Balaskó Enikő in Varga Milene s predstavo »Plesi iz vasi Szilágysámson«. Program je povezovala Eva Nađ.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.