https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

Poskušal zažgati svoj in sinov avtomobil

05.03.2011 ob 8:35  

V preteklih štiriindvajsetih urah so policisti v Pomurju obravnavali trinajst prometnih nesreč, devet kaznivih dejanj, požar, zasegli manjšo količino droge, pet kršitev javnega reda in miru, štiri primere povoženj živali, dva primera poškodovanj vozil na parkirnih prostorih in zaradi vožnje pod vplivom alkohola pridržali dva voznika osebnih avtomobilov, voznika kolesa s pomožnim motorjem in kolesarja.

V obravnavanih prometnih nesrečah sta se dve osebi lahko telesno poškodovali. Do nesreč s poškodbami je prišlo v Martjancih in Murski Soboti. Obe sta se zgodili zaradi prekratke varnostne razdalje.

Na področju kriminalitete so policisti obravnavali poskus požiga, poškodovanje tuje stvari, pet tatvin, goljufijo in ogrožanje varnosti. V Črenšovcih je moški, z namenom požiga, z bencinom polil sinov in svoj osebni avtomobil. Požig so domačini preprečili. Moškemu je bila odvzeta prostost in bo priveden na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku. V Račkem vrhu je neznanec na osebnem avtomobilu razbil vsa stekla in poškodoval pnevmatiko. V Lipi je ženska, v času obiska, oškodovancu ukradla denar in mobilni telefon. Na Veščici je moški napeljal elektriko mimo varovalk in jo tako kradel. V Mačkovcih je neznanec iz rezervoarja traktorja ukradel gorivo. V trgovini v Černelavcih je bila pri tatvini artikla prijeta ženska. V Trnju je bila obravnavana tatvina drv. Policisti Policijske postaje Gornja Radgona so obravnavali še goljufijo, lendavski policisti pa ogrožanje varnosti.

V Beltincih, je zaradi odvržene žerjavice, zagorelo v plastičnem sodu. Pred prihodom gasilcev, so domači požar pogasili. Škoda pri tem ni nastala.

Javni red in mir je bil kršen štirikrat v zasebnem prostoru in enkrat na javnem kraju. Ob intervencijah policistov so se kršitelji pomirili in s kršitvami prenehali.

Meritve hitrosti z radarjem bodo policisti opravljali preko dneva na relaciji Gornja Radgona – Lendava.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.