https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GLOBALNO

Država je velikim družinam izplačala letni dodatek za veliko družino

16.04.2016 ob 12:00  

Velikih družin imamo v Sloveniji 22.700. To pomeni, da toliko družin v Sloveniji ima tri ali več otroke. Te družine so se včeraj lahko razveselile letnega izplačila dodatka za veliko družino iz strani države.

Država je 22.700 družinam izplačala dodatek za veliko družino v enkratnem znesku in tako mednje razdelila okoli 9,36 milijona evrov. Če ta znesek razčlenimo, to konkretno za družino, ki ima tri otroke pomeni 395 evrov, za družino, ki ima štiri ali več otrok pa 480 evrov. Navedene podatke je Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti objavilo na svoji spletni strani.

Foto: iStockphoto

Opredeljeno je, da ima pravico do dodatka eden od staršev, pod pogojem, da ima z otroki skupno stalno prebivališče v Sloveniji in izpolnjuje premoženjski cenzus. Ta znaša 64 odstotkov povprečnega mesečnega dohodka oz. 648,47 evra na družinskega člana. Po poročanju 24ur.com velja za vse upravičence do otroškega dodatka in za vse, ki so v letu 2015 vložili vlogo za uveljavljanje pravice do dodatka za veliko družino, da center za socialno delo odloči o pravici do dodatka za veliko družino po uradni dolžnosti. To pomeni, da ni treba vlagati posebne vloge.

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      16.04.2016 ob 16:32 ničvreden otrok gost

      najboljše, doma dedek pa mamca, pa 5 otrok, pa te država financira do groba, vsi drugi otroci so pa ničvredni, daj tresnulo v takšo državo, banda pokvarjena IN ta mamica bo delala, srala de, nej delala. Ker eni sejebejo, da jim ni treba delat, poznam 4 take družine, to so bogovi Slovenije, mi z enim otrokom smo propala družba Slovenije

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      16.04.2016 ob 20:33 gost

      Eni si deco delajo, samo zato da potem na ta račun in s socialno lepo živijo,in nič celo življenje ne delajo.

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      16.04.2016 ob 23:59 gostt gost

      Nej na pamet

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      17.04.2016 ob 14:43 helena gost

      Boljši naslov bi bil. Država podelila subvencije gospodarstvu. Seveda gre za posredno. ampak vseeno. Take direktne v gotovini so najboljše in imajo hiter učinek. Veliko tega denarja je že prvi dva dni šlo v trgovine. Posledično gre v predelovalno dejavnost in posledično v kmetijstvo. Ker se od vsega plačuje DDV, bo država 1 milijon dobila nazaj direkt v obliki DDV. Nekaj ostalega denarja pa v obliki prispevkov zgoraj omenjenih. Za naravno obnovo naroda bi vsaka družina morala imeti minimum dva. V celotni razviti Evropi je ta številka na žalost že dolgo precej nižja. Zato se ne čuditi, da nas čez desetletja preplavijo narodi od drugod, ki še imajo družino za najvišjo vrednoto. Evropejci bi pa raje tirali luksusz namesto imeli otroke. Končno taka in podobna poraba dvigne tudi BDP. Zato vsi tisti, ki ste fauš in nimate pojma o demografiji zaprite gobce!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      17.04.2016 ob 15:19 gost

      ena družina je dobila, takoj je šla v gostilno, da se je nabasala, oče ima nekaj malega čez 130 kg, mati okoli 100, otroci tudi dohajajo to številko, otroke jim pa pazita dedek in babica, ker starša nimata 24 ur časa, da bi se z njimi "zajebavala", TO JE VELIKA DRUŽINA, JEBOTE SISTEM KURVINSKI

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.