https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Doživetje predprazničnega obiska trgovin

30.04.2016 ob 7:05  

Medtem ko je nekaj praznikov že za nami, je nekaj praznikov tudi še pred nami. In v teh dneh so prav gotovo zelo redke osebe, ki se niso podale v trgovine po nakup hrane za pričakovane obiske. Če pri tem spadate med ljudi, ki vas nato na blagajni marsikaj pripelje do stresa, se boste morda v spodnjih vrsticah prepoznali.

Za nakupovanje hrane ima vsak svoj sistem, eni nakupujejo vsak dan sveže, spet drugi naredijo tedenski nakup. Vendar pa se vse to spremeni v času praznikov. A ni nadležno, ko ste malo lahko prosti dela in uživate doma, potem pa ugotovite, da še nekatere stvari rabite iz trgovine? In ker smo v času praznikov, je zelo veliko ljudi, ki to ugotovi, in posledično je takšna slika tudi v trgovini: gneča.

Pa se vseeno odpravimo in se sprehajamo med policami-čeprav je »se sprehajamo« morda napačen izraz, saj ponavadi je bolj potrebno paziti na to, da se z vozički ne zaletavamo, zato raje recimo, da »vozimo slalom« med vozički, da končno pridemo do našega želenega artikla.

Ko premagamo te ovire in voziček napolnimo z vsemi stvarmi, ki jih rabimo, je pred nami že naslednja ovira: k kateri blagajni se naj postavimo, da ne bomo predolgo čakali? Kaj kmalu ugotovimo, da je to vseeno, saj je pri vseh blagajnah isto dolga kolona. Pa pač izberemo eno naključno. Medtem, ko stojimo ali se premikamo po deset centimetrov počasi naprej, opazujemo dogajanje na ostalih blagajnah. Ste že v takšni situaciji opazili, da se vsakič postavite k napačni blagajni, saj so pri vseh ostalih blagajnah ljudje hitreje gotovi? Če niste, potem ste eni redkih srečnežev.

Foto: vemkajjem.si

In končno nastopi naš velik trenutek na blagajni, končno so naši artikli na vrsti za kasiranje. In takrat smo hvaležni, da smo se prej med čakanjem v koloni malce odpočili, kajti zdaj je na vrsti težko delo: blagajničarka nam artikle podaja s svetlobno hitrostjo. Medtem ko sploh ne vemo, kako naj postavimo voziček, kaj naj prvo primemo v roke, kako naj damo artikle v voziček ali v že nastavljeno vrečko, si v mislih želimo, da bi še nekoga vzeli s sabo, da bi nam pomagal jemati stvari iz rok blagajničarke. Kajti, če se na blagajni zadržimo 30 sekund predolgo, nas že vsi grdo gledajo. In preden te misli sploh zaključimo (še vedno s petimi artikli v rokah), nas blagajničarka že prosi denar. Mrzlično iščemo denarnico, počasi čutimo, da se nam je na čelu že utrnila kapljica…..in plačamo. In predpraznični nakup je zaključen.

Je pa zato prijetnejša pot iz trgovine, saj nas čakajo dela prosti dnevi z druženjem. Najpogumnejši bodo, kljub bolj hladnemu vremenu, povabili tudi na kakšen piknik. Kakorkoli že, kaj kmalu je ves stres nabave hrane pozabljen. Zato samo še: naj vam bosta 1. in 2. maj brez stresa na vseh področjih.

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      30.04.2016 ob 14:31 Stewen gost

      NAKUPOVANJE - Čeprav spadam med tiste,ki s(m)o danes - 30. v mesecu - za nekaj sto evrov bogatejši, se jih (evrčkov) dotakneen šele po 1. v mesecu, četudi bi bil brez kruha , vode s pipe (pomurskega vodovoda) pa je vedno dovolj. Dalje: 2., 3, 4..... v mesecu pa so dnevi za sprotni nakup in - plačevanje položnic s 15-dnevnim zamikom. Ne uspevam namreč ujeti rokov plačil, napisanih na položnicah. Tu in tam mi pozneje zaračunajo opomin, na primer Telekom, ali obresti. ---- No, v Lendavi, pa delajo največjo gnečo Medžimurci, ki v teh dneh kupujejo bolj množično, kot tam živeči Slovenci, Madžari, Romi....Imam pa grdo navado, ker gledam predblagajniške tekoče trakove, in vidim, kaj vse ljudje dajejo nanje. Na prvi pogled se mi zdi, da je polovica reči, blaga.... nepotrebnih za preživetje, zato je jasno, da evrčki kmalu poidejo in kot pravijo - težko je povezati začetek in konec meseca ali katera druga datuma v dveh mesecih (plača, socialna podpora....). In če zaradi tega zaletavega nakupovanja morajo pozneje stradati otroci, mi je hudo. --- Pa še ostali napišite, kam gredo tako hitro evrčki, ker je sta bankaš in/ali tekoči račun tako hitro prazna.

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      01.05.2016 ob 14:11 gost

      Butalci Slovenski, ge san fčeraj nabavo 1 kg banan, zobno pasto pa ,5 kg kruha. Lejko bi napuno voziček, ka neman problema z pejnezami, samo se pijtan Kumi tou se trbej. V hladilniki je se ka trbej do torka, te pa že sprouti.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      01.05.2016 ob 17:01 Stewen gost

      BANANE? - Tako imenovano južno sadje, med katero prištevamo tudi banane, je (so) že "luksus" . Torej - po mojem - nenujen izdatek, kajti na drugi strani (v kleti) ima še marsikdo domača jabolka. No, kruha pa se doma ne splača peči, zato tudi kmetje kuh kupujejo, zgornji komentaror (za tri dni) kar 5 KILOGRAMOV. Upam, da ni bil bel, ker vse, kar je belo (moka, cuker...) redi. Seveda nihče ne je zgolj kruha, ampak je zraven tudi gorička šunka. Potem pa žeja in žeja...

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.