https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Bistriški učenci s sovrstniki iz petih držav spoznavali naravo

Srednja Bistrica, 23.04.2016 ob 10:30  

Včeraj je na OŠ Prežihovega Voranca Bistrica potekalo zaključno srečanje Erasmus+ projekta, v katerem so se bistriški osnovnošolci povezali s sovrstniki iz petih evropskih držav.


Osnovnošolci in njihovi pedagogi iz Slovenije, Madžarske, Češke, Nemčije, Španije in Finske so na včerajšnji prireditvi predstavili dvoletni projekt »Išči in najdi naravo« oziroma »Seek and find nature«.

Na projektu, financiranem v programih Erasmus+, so mladi in njihovi učitelji obiskali vse partnerske države in spoznavali tamkajšnje okolje. Kot so predstavili včeraj, so se najprej podali na Finsko, kjer so spoznavali zgodbo o lesu. Skupaj z domačimi učenci so spoznavali živalske vrste, gozd in zgodovino. V Španiji so med drugim spoznali tamkajšnji narodni park, opazovali ptice, obiskali muzeje in si ogledali tovarno zamaškov plute.

Kot so pojasnili, so bili osrednja nit obiska v Nemčiji ljudje. Tam so na enem izmed poučnih pohodov obiskali tudi Bavarski gozd in spoznavali gozd, rastje in živali. Spoznali so tudi narodni park in njegov habitat na Češkem, si ogledali zaščiteno območje in se učili skupaj s češkimi sovrstniki. Na Madžarskem pa so se posvetili živalskemu svetu. Ogledali so si lokostrelce na konjih in predstavo domačih učencev o živalih, si ogledali predstavo s policijskimi psi, obiskali živalski svet in drugo.

Dvoletni projekt so zaključili na Srednji Bistrici, kjer so poleg drugih aktivnosti medpredmetno izvedli pouk v angleškem jeziku, se različnim problematikam, izpostavljenih na projektu posvetili na okrogli mizi, ki je nosila naslov »Odnos so narave in pomen evropskega povezovanja«, projekt pa zaključili s srečanjem namenjenim vsej javnosti, kjer so udeleženci iz vseh partnerskih držav povzeli celotni projekt. Srečanje so popestrili bistriški osnovnošolci s kulturnim programom.

 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.