https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

OSTALI ŠPORTI

Peter Podlunšek v Spielbergu prestal drugi kvalifikacijski let

24.4.2016  

»Najtežja stvar v Spielbergu? Pristanek na dirkalni stezi!« pravi Peter Podlunšek, katerega včerajšnji čas ni bil najboljši, je pa zato kot pravi odlično pristal.

 

Eden od 14-ih pilotov razreda Master Peter Podlunšek se ta vikend v Spielbergu skupaj s svojo ekipo Peter Podlunšek Racing bori na svoji drugi dirki letošnje sezone. Slovito avtrijsko dirkališče Spielberg že tretje leto zapovrstjo gosti eno od etap uradno najhitrejšega motošporta na svetu - svetovnega prvenstva Red Bull Air Race.

Tudi lansko leto, ko je Podlunšek še tekmoval v pokalu Challenger, so se nad Spielbergom zbrali temni oblaki in letos ni nič drugače. Seveda dirke ne otežuje le aprilsko vreme; najboljši piloti na svetu se ta vikend soočajo še z eno najtežjih prog v sezoni.

Nekaj dejstev o Spielbergu:

1. Poseben izziv predstavlja višinska razlika 65 metrov med najnižje in najvišje ležečimi vratci.

2. Prva velika past so druga vratca, saj vanje pilot zaradi gozda pred startnimi vratci vanje vstopi praktično na slepo.

3. V četrtih vratcih ima pilot dve možnosti: tradicionalno vertikalen in horizontalen obrat - prvi je varen, a ne najhitrejši, drugi hiter in precej tvegan.

4. Iztek iz obrata v sedmih vratcih zahteva enormno natančnost zaradi bližine varnostne linije.

5. Proga ima dva kroga in 13 vratc - sicer je dirkališče nekaj metrov nad zeleno pokrajino lažje brati kot dirkališče nad lesketajočo se vodo, nad katero se je odvila prva dirka v sezoni v Abu Dhabiju, toda pilot zato toliko bolj občuti hitrost.

Včerajšnje kvalifikacije so določile startni red dvojic na jutrišnji tekmi in poskrbele za nekaj presenečenj - prvo mesto in najhitrejši čas proge je postavil Juan Velarde, španski pilot, ki lani ni dosegel nobene vidnejše uvrstitve, je pa veliko treniral in presedlal v Bohnommovo letalo. Z Velardejem se bo jutri v tekmi na izpadanje v prvem krogu štirinajstih (Round of 14) pomeril Peter Podlunšek z enakim modelom letala - Edge 540 V2. Velarde je za nekaj desetink sekunde premagal lokalnega heroja Hannesa Archa, ki je lansko leto tekmo v Spielbergu predčasno zaključil z varnostnim umikom s proge, letos pa osvojil tudi nagrado DHL za najhitrejši krog, ter lanskoletnega zmagovalca Spielberga Avstralca Matta Halla.

Rezultati kvalifikacij:

1. Juan VELARDE (ESP) 00:55.803,

2. Hannes ARCH (AUT) 00:56.268,

3. Matt HALL (AUS) 00:56.498,

4. Nigel LAMB (GBR) 00:56.803,

5. Matthias DOLDERER (GER) 00:56.921 ...

Peter Podlunšek (SLO) 01:01.314

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.