https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

To je prihajajoči turistični biser le nekaj minut od Pomurja ...

Štrigova, 26.04.2016 ob 7:00  

Pobočja sredi Međimurja ponujajo izjemen razgled v kar pet držav. Hrvati nameravajo tam kmalu zgraditi razgledni stolp, ki bi podvojil število turistov.

 

Naši južni sosedje so le streljaj od Pomurja po zgledu Lendave začutili nov turistični potencial, ki ga ponujajo čudovita pobočja Međimurja. Idejni zasnovi za razgledna stolpa sta že pripravljeni.

Obiskali smo Mađerkin breg (341 metrov nadmorske višine) blizu Štrigove, kjer bi lahko Hrvati zgradili manjšo verzijo razglednega stolpa. Z omenjene lokacije pogled seže v kar pet držav: Slovenijo, Madžarsko, Hrvaško, Avstrijo in Slovaško.  

Pričakal nas je čudovit razgled, nekoliko ga je oviral le močnejši veter.

Na tem pobočju je predviden razgledni stolp iz lesa, višine od 12 do 16 metrov. Stroške postavitve ocenjujejo na okrog 300 tisoč evrov.

V sklopu te verzije nameravajo vgraditi posebna glasbila, ki bi nudila dva načina ustvarjanja zvoka tipične međimurske glasbe. Prvega preko glasbenega mehanizma, ki se aktivira s pritiskom na začetno stopnico razglednega stolpa. Drugi način aktivacije bi bil ambientalni. Zvok bi tako ujeli v vetrne lovke, aktiviral pa bi ga obiskovalec s tipkami na klaviaturi.

V kolikor ta ideja ne bo prepričala naročnikov, so hrvaški arhitekti pripravili še večjo verzijo razglednega stolpa, višine okrog 45 metrov. Stal bi v kraju Vukanovec, ki nudi večje možnosti prometnih povezav. Ta verzija je seveda neprimerno dražja, njeno vrednost ocenjujejo na 2 milijona evrov.

Želijo podvojiti število turistov

Ker međimurski okoliš slovi po številnih vinogradih in odličnih pogojih za pridelavo vina, Hrvati seveda ciljajo na velik turistični potencial, ki se s tem odpira. Tamkajšnji župan Matija Posavec pričakuje, da se bo število turistov z novim razglednim stolpom podvojilo. Že sicer območje Međimurja v zadnjih letih beleži pozitivne trende. V lanskem letu so tako število turistov povečali za več kot 20 odstotkov.   

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      26.04.2016 ob 11:17 hotiza gost

      zdaj de že v sakšoj vesi z desetimi ižami stolp

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      26.04.2016 ob 11:26 gost

      bedarija, od tega nede haska..

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      26.04.2016 ob 11:43 gost stlp že pa gost

      Mislite, ka de podvojilo, pa glij tan? Nede!!!

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      26.04.2016 ob 12:00 kodila gost

      Že zaj majo več obiskovalcov kak Lendava, Sobota, Radgona in Lotmerk vküper. Tak ka.....

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      26.04.2016 ob 12:13 gost

      Se bodo lahko med sabo gledali, kdo ma lepše njive, vinograde....

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      26.04.2016 ob 13:35 Goričanec gost

      ... doa pa ešće mij na Goričkon Rdejčon brejgi kakšnen stolp gor postavimo s šteroga de se vidlo v šest (6) držaf, tej v Lendavi pa v Medjimurji pa mo z noašoga stolpa slikali, pa ešče ove v Graci koak sloadoled lijžejo, pa koak v Kermendi mesou vu sejkajo, v Bratislavi pa koak ženske pod mouston stogijo pa čakajo na moške, ka ne gučin koa de se fse vidlo v Goričkoj Republiki, tao de turizen če boudo pejnezge....

      8 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      26.04.2016 ob 13:52 gost

      Manjša varianta je prava stvar in bo tudi narejena. Hrvati znajo to veliko bolje od nas. Že s tem, da bo lesen je jasno, da vedo kaj spada v naravo in kaj ne. Tudi ceneje bo in veliko več ljudi bo prišlo. Hrvati čestitke.

      4 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      26.04.2016 ob 14:46 gost2 gost

      Hrvaton čestitke, zadnji gost? Ne se hecat! Obiskovalcof pa tudi nede. Kdo bo le ta šol zaradi stolpa. To, pa ka do meli več obiskovalcov pa že zdaj lažejo, kak lažejo sigdar, to znajo. Sicer pa takših prispevkov niti ne nucamo in jih nej trbej pisati. Oni tuj ne pišejo o naših stolpih.

      5 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      17.05.2016 ob 15:52 Jeklo gost

      Raje si naj šole obnovijo..

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.