https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Murska Sobota prejela certifikat dobre pripravljenosti Združenih narodov na nesreče

26.04.2016 ob 10:00  

Mestna občina Murska Sobota je postala eno od 3100 svetovnih mest, ki se zavedajo pomena dobre pripravljenosti ob nesrečah. Kot dokaz za to je včeraj prejela tudi certifikat Združenih narodov (ZN) Mesto in občina, odporna proti nesrečam. Slovesnost je potekala v prostorih obrambnega ministrstva.

Župan MO Murska Sobota Aleksander Jevšek in ministrica za obrambo Andreja Katič sta že v letu 2015 podpisala pismo o nameri za vzpostavitev regijskega reševalnega centra. Center se nahaja med Soboškim jezerom in avtocestnim počivališčem in v njem bodo pripadniki sistema zaščite in reševanje imeli na voljo najmodernejšo opremo za urjenje in delovanje. Center bo tudi lokacijsko združil različne reševalne službe, ki delujejo v sistemu varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami. Postopno pa bo prerasel v logistični, vadbeni in upravni center.

Jevšek je tako ob včerajšnji podelitvi certifikata izpostavil, da je le ta rezultat prizadevanj in dela vseh gasilcev, pripadnikov civilne zaščite in ostalih. Ter dodal, da se v Murski Soboti zavedajo, da je varnost kot vrednota vse bolj cenjena. Prekmurje je regija, ki vse več vlaga v turizem in tudi zato je varnost za njih zelo pomembna. V ta projekt pa želijo privabiti tudi sosednje države.

Foto: mo.gov.si

Certifikat Združenih narodov (ZN) Mesto in občina, odporna proti nesrečam, sta občini izročila ministrica za obrambo Andreja Katič in generalni direktor Uprave RS za zaščito in reševanje Darko But. Ministrica Katičeva je ob predaji certifikata izrazila veselje, da se je po Kamniku v kampanjo Združenih narodov Odporni na nesreče, moje mesto se pripravlja, vključila tudi Murska Sobota in uspela pridobiti certifikat. S tem se je Murska Sobota zavezala k nadaljevanju organiziranega in strukturiranega dela na področju zmanjšanja tveganj nesreč. But je vsemu temu dodal, da je smisel certifikata vlaganje v preventivo.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.