https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

OSTALI ŠPORTI

Igor Vinčec postal dvakratni državni prvak v namiznem tenisu

27.4.2016  

V Murski Soboti je minuli vikend potekalo Državno prvenstvo za veterane in rekreativce. Organizacija prireditve je sovpadala s 50. obletnico NTK Sobota.

Na Državno prvenstvo je bilo prijavljenih 101 tekmovalcev in tekmovalk. Po treh odjavah se je potegovalo za državne naslove v različnih starostnih posamičnih kategorijah, dvojicah moški in ženske, ter mešanih parih 98 veteranov in veterank iz cele Slovenije. Organizator NTK Sobota se je zelo izkazal s samo organizacijo, saj je tekmovanje potekalo tekoče, na koncu pa so izžrebali še 13 lepih nagrad.

Državnega prvenstva so se udeležili vsi favoriti in končni zmagovalci, ter najvišje uvrščeni iz turnirjev za jakostno lestvico za sezono 2015/16. Tudi nekaj nekdanjih uspešnih tekmovalcev, ki turnirjev niso igrali, se je odločilo za udeležbo na državnem prvenstvu, med njimi tudi predsednik Namiznoteniške zveze Slovenije Marjan Hribar. Za vse zmagovalce med posamezniki in dvojicami je na koncu Janez Zore, član IO pri NTZS in dolgoletni vodja veteranskih turnirjev podelil nagrade najboljšim za končno jakostno lestvico po odigranih sedmih turnirjev v različnih slovenskih krajih, kjer je igralo vse skupaj 176 veteranov in veterank.

Zanimive borbe že v skupinskem delu med posamezniki, so si ljubitelji bele žogice lahko ogledali od 09.00 ure naprej v športni dvorani OŠ III. v Murski Soboti. Tekme so potekale vse do poznih popoldanskih ur, ko so po odigranem finalu v mešanih parih podelili nagrade najboljšim oz. novim državnim prvakom med posamezniki in dvojicami.

Poleg Vinčeca z dvema naslovoma prvaka, tudi ostali pomurski veterani in veteranke z odličnimi rezultati

Od pomurskih veteranov je bil najboljši Igor Vinčec (NTK Sobota) z dvema naslovoma prvaka v kategoriji 50 do 59 let med posamezniki in dvojicami z Erihom Guntherjem iz Raven na Koroškem. Tim Fridrih (NTK Sobota), ki je branil lanski naslov prvaka v kategoriji do 39 let je osvojil 3. mesto, kot tudi v dvojicah z Markom Špegljem iz Velenja.

Med 8 najboljših se je v kategoriji 40 do 50 let prebil Miran Močan (NTK Sobota), ko je presenetil Marka Špeglja, kateri je osvojil 1. mesto po 7. turnirjih za jakostno lestvico. Močana je v četrtfinalu premagal Robert Boldin (Olimpija) prvak med posamezniki 40 do 50 let, ki je bil usoden tudi za Boruta Benka (NTK Sobota) že v skupinskem delu, kar je pomenilo za Benka težji žreb v finalni skupini, kjer je izgubil že v prvem kolu, kot tudi Robert Smodiš (Kema). V kategoriji 60 do 64 let je Jože Žekš (Jelenov hram) osvojil 3. mesto med posamezniki in tudi v dvojicah skupaj z Jožetom Fartkom (Kema).

Pri ženskah do 49 let je Janja Lebarič (NTK Sobota) osvojila 3. mesto med posameznicami in tudi v dvojicah skupaj z Doris Lesnik iz Radelj ob Dravi. Viktor Tkalec (NTK Beltinci) je v tolažilnem delu kategorije 40 do 50 let osvojil 1. mesto med posamezniki in s Thomasom Tratnjekom (NTK Beltinci) v dvojicah 5.-8. mesto, kot tudi Darko Fijavž (NTK Ljutomer) v dvojicah s Konjičkom. Ludvik Lazar in Vojko Gumilar (oba NTK Sobota) sta v kategoriji 50 do 60 let osvojila v dvojicah 5. – 8. mesto. Ivo Sklizovič (NTK Beltinci) je v tolažilnem delu kategorije 60 do 64 let osvojil 1. mesto, Ivan Ocepek iz Gornje Radgone pa v glavnem žrebu kategorije 60 do 64 let 5.-6. mesto. V kategoriji 40 do 49 let med posamezniki se je prvenstva udeležil še predstavnik iz Lendave Damir Perša. V kategoriji do 39 let je Pavlek Puhan (NTK Beltinci) osvojil med posamezniki 5.-6. mesto.

Na končnih jakostnih lestvicah, po sedmih odigranih turnirjih, pa so igralci iz pomurskih klubov dosegli naslednje rezultate: v kategoriji 50 do 59 let je Igor Vinčec je osvojil 2. mesto med posamezniki in v dvojicah z Erihom Guntherjem 1. mesto. Jože Žekš je v kategoriji 60 do 64 let med posamezniki osvojil 1. mesto in v dvojicah z Jožetom Fartkom 2. mesto, Ivan Ocepek 8. mesto med posamezniki, ter Jože Fartek 10. mesto. Darko Fijavž je zasedel 9. mesto med posamezniki 50 do 59 let, ter v dvojicah s Konjičkom 6. mesto. Janja Lebarič je osvojila med posameznicami do 49. let 1. mesto in v dvojicah z Doris Lesnik skupno 2. mesto.

Rezultate iz Državnega prvenstva za veterane in rekreativce si lahko ogledate tukaj.

Foto in tekst: NTK Sobota

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.