https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Sindikat delavcev Radgonskih goric na sindikalnem izletu na Kras

30.04.2016 ob 9:30  

Z vodstvom podjetja, sindikat Radgonskih goric goji dober socialni dialog. Tako so se tudi letos že tradicionalno odpravili na sindikalni izlet. Pot jih je tokrat vodila na Kras.

Že zdavnaj so minila blesteča leta, ko so cvetela podjetja, v katerih so bili močni sindikati s vplivom in besedo, ko so se ustvarjali socialni dialogi in se sprotno  reševali  morebitni problemi ob delu. Prav tako mogočne tovarne, ki so se ustvarjale na temeljih delavca in njegovih pravic, brez »tajkunizacije«, goljufij, pohlepa in kraje. Beseda delavca je takrat nekaj veljala, sindikat pa je imel močnejši vpliv in podjetja niso tako hitro propadala. Ohranjalo se je delo in zaposlitev preprostega delavskega razreda.

V sindikatu delniške družbe Radgonske gorice, katero članstvo šteje 69 članov, se že vrsto let trudijo in ohranjajo dobre odnose. Predvsem pri povezavi med sindikatom in vodstvom radgonskih goric, ter med samimi člani in članicami sindikata. Sindikat radgonskih goric, s predsednikom Otmarjem Babičem na čelu, se že vrsto let trudi in želi, da bi svojim članom in članicam po najboljši moči nudil po potrebi sindikalno pravno pomoč, denarno pomoč delavcem, ki so dalj časa zaradi bolezni odsotni z dela. Že vrsto let pa svoje člane ob koncu leta obdari z darilnim bonom, nežnejši spol v svojem članstvu pa osreči s pozornostjo ob njihovem prazniku, dnevu žena. Nekako tradicionalno pa se vsako leto organizira sindikalni izlet, ki ima predvsem ta cilj, da še bolj povezuje in druži zadovoljstvo svojega članstva.

Prav v ta namen je bil zadnji torek v mesecu aprilu namenjen sindikalnemu izletu delavcev sindikata radgonskih goric. Tokrat jih je ob organizaciji in vodenju Turistične agencije Dejana Dvoršaka iz Lomanoš pot vodila na Kras, kjer so si ogledali pršutarno Lokev na Krasu in okušali njihove cenjene proizvode ob degustaciji kraškega terana. Le streljaj stran so si, ob strokovnem vodenju, ogledali eno najstarejših naravnih lepot v Evropi in turistični biser Slovenije, jamo Vilenico. Obiskali so tudi vojaški muzej Tabor, katerega lastnik je svetovno znani zbiratelj vojaških muzejskih eksponatov Srečko Roze. Njegova obsežna zbirka zajema orožje, uniform in bojno opremo iz časov 1. svetovne vojne, soške fronte, 2. svetovne vojne, nasprotnikov N.O.G. ameriške vojske, sovjetske rdeče armade, partizanov, ter vojaške uniforme skozi čas zgodovine. Da pa dan ne bi bil prekratek, so čas  izkoristili še s panoramsko vožnjo po kraju slovenskega ponosa in najstarejši zibelki rejništva konjev Lipicancev, Kobilarne Lipice, katera je bila ustanovljena daljnega leta 1580. Z lepimi spomini in občutki tega dne so se v poznih večernih urah vrnili domov.

Foto in tekst: Marjan Slavič

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      02.05.2016 ob 13:05 Stewen gost

      LEPO, LEPO - Lepo, ker so sindikat in drugi omogočili izlet vinogtadniškim delavcem.--- Lepo, ker so se dokaj številno odzavali (včasih se komu ne da iti,četudi je zastonj. -- Lepo, ker so obiskali kraje,ki so drugačni kot pokrajina ob Muri. -- Lepo (in okusno) je, ker so pokusili kraški pršut. --- Lepo, ker so samo videli (seveda -ne ša tudi streljali) orožje. --- Lepo,ker noben ni padel v prepad. --- Lepo, ker so videli lipicance, saj imamo v Pomurju drugo pasmo konj ... Skratka: lepo, ker je izlet in vse kar sodi zraven (jedača,pijača in zapeljivi pogledi....) kaže, da delavstvo le ni povsem potlačeno od novih lastnikov. Se vidimo!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.