https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

So nedavni požari v Filovcih bili delo požigalca?

29.04.2016 ob 10:00  

V slabem letu dni je v Filovcih kar trikrat zagorelo, zato je policija ves čas sumila, da je na delu požigalec. Preiskovalni sodnik okrožnega soboškega sodišča je priprl domačina iz Filovec, ki je osumljen, da je zakrivil omenjena dejanja.

S požari v Filovcih se je pričelo lani julija in avgusta, ko sta pogoreli dve obnovljeni kleti. Že takrat je vse kazalo na to, da najverjetneje gre za požig. Zgodba se je ponovila pred dobrima dvema tednoma, ko je na drugem koncu Filovec spet zagorelo. Tokrat je požar prizadel Berdenovo klet v Filovskem Gaju, ki se nahaja v samem središču tamkajšnje vinogradniške oaze.

Tudi tokrat so kriminalisti opravili preiskavo, katere zaključek je bil enomesečni pripor domnevnega požigalca. Kajti po zaslišanju je osumljeni bil dne 26.4.2016 priveden k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor. Kriminalisti bodo zoper osumljenega podali kazensko ovadbo zaradi suma storitve treh kaznivih dejanj požiga po 1. odstavku 222. člena Kazenskega zakonika (zagrožena kazen od enega do osmih let). Proti domnevnemu storilcu pa se še vedno zbirajo dokazi. Priprt naj bi bil 42-letni domačin iz Filovec.

Foto: Arhiv Pomurec.com

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      29.04.2016 ob 22:40 oj-oj gost

      štero gasilsko drujštvo ma poletno kolekcijo gvanta,,,,,,pa ovi na sliki je v kratkij lačaj

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      30.04.2016 ob 7:01 gost

      Gda je akceja, je akceja. OF je tüj nej biu v hotele Slon. ;)

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      30.04.2016 ob 21:38 gasilec samo gost

      glavno, ka ma nouve črejvle,he,he,he

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.