https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Brezplačne projekcije filmov tudi v Pomurju

03.05.2016 ob 14:00  

Informacijska točka Europe Direct Murska Sobota, ki deluje v okviru Zavoda PIP, pripravlja v razširjenem tednu Evrope brezplačne projekcije filmov sodobne evropske produkcije in informacijsko kampanjo, ki se bo ustavila v Murski Soboti, Gornji Radgoni, Ljutomeru in Lendavi.

 

V okviru letošnjega Filmskega tedna Evrope bodo od 4. do 14. maja 2016 po Sloveniji potekale projekcije filmov sodobne evropske produkcije. V dvanajstih slovenskih mestih se bo tako zvrstilo kar trideset brezplačnih projekcij. Vsi predvajani filmi bodo prejemniki podpore podprograma MEDIA Ustvarjalne Evrope za spodbujanje evropske filmske in avdiovizualne industrije, ki  letos praznuje 25 let. Nekateri izmed njih pa so bili uvrščeni tudi v izbor za nagrado LUX, s katero Evropski parlament spodbuja kulturno raznolikost in povezovanje med evropskimi državami. Filmski teden Evrope organizirajo informacijske točke Europe Direct v Sloveniji v sodelovanju z lokalnimi kinematografi oz. kulturnimi organizacijami po državi ter s Centrom Ustvarjalna Evropa in Predstavništvom Evropske komisije v Sloveniji, njihov namen pa je približati raznolikost in bogastvo evropskega filma širši javnosti.

www.freeimages.com

Brezplačne projekcije v Murski Soboti (Lokacija: MIKK Murska Sobota)

5. maj 2016 ob 20.00 - Ovna / Hrútar (2015) | Grímur Hákonarson

6. maj 2016 ob 20.00 - Dobrodušni velikan / Fúsi (2015) | Dagur Kari

7. maj 2016 ob 20.00 - Glasnejša od bomb / Louder than bombs (2015) | Joachim Trier 

Informacijska točka Europe Direct Murska Sobota tudi letos organizira informacijsko kampanjo, z izvedbo katere sledijo svojemu osnovnemu poslanstvu, to je informiranju prebivalstva v pomurski regiji o Evropski uniji. Tudi tokrat bodo to storili s pogovorom o aktualnih EU temah, pri čemer se bomo osredotočili na prednostne naloge Evropske komisije. Obiskovalcem stojnice so tako pripravili mnenjsko tablo v okviru katere bodo lahko podajali mnenja na naslednja izhodišča vprašanja:

-          Predvideno je, da bodo julija 2017 odpravljeni stroški mobilnega gostovanja. Kakšno je vaše mnenje o tej odločitvi EU? Bi v primeru, da bi bili v sosednjih državah članicah na voljo cenejši naročniški paketi, sklenili naročniško razmerje s ponudnikom iz druge države članice EU?

-          Podpirate sklenitev prostotrgovinskega sporazuma med EU in ZDA?

-          Kako ocenjujete odziv EU na migrantsko krizo in sodelovanje/odziv držav članic?

Odzivi obiskovalcev, ki jih bodo zbirali na mnenjski tabli, bodo pomemben pokazatelj mnenja lokalnega prebivalstva o izpostavljenih vprašanjih, hkrati pa jim bodo v pomoč pri oblikovanju prihodnjih aktivnosti. V okviru stojnice bodo obiskovalcem na voljo publikacije, prav tako pa bo lahko vsak obiskovalec, ki bo podal mnenje, zavrtel kolo sreče in se na ta način potegoval za različne nagrade.

Program informacijske kampanje

-          Ljutomer (Glavni trg), v petek 6.5.2016, od 8. do 12. ure;

-          Gornja Radgona (Trg svobode), v petek 6.5.2016, od 13. do 17. ure;

-          Murska Sobota (Zvezna ulica – pred prostori Zavoda PIP), v ponedeljek 9.5.2016, od 8. do 12. ure in

-          Lendava (Glavna ulica – pred turistično pisarno), v ponedeljek 9.5.2016, od 13. do 17. ure.

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.