https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ODBOJKA

Panvita Pomgrad osvojila bronasto medaljo

Murska Sobota, 5.5.2016  

V moškem odbojkarskem državnem prvenstvu je znana tudi ekipa, ki je zasedla tretje mesto. To je Panvita Pomgrad, ki je bila tretja že pred končnico, tokrat pa je v tretji tekmi malega finala s 3:1 (22, -19, 18, 21) premagala Salonit Anhovo in se s skupnim izidom 2:1 v zmagah veselila bronaste kolajne.

Zaradi poškodb zdesetkane gostujoče zasedbe in nerazpoloženih domačinov se tokrat kakovostne odbojke nismo ravno nagledali, a je tokrat očitno pomembnost srečanja pač opravila svoje. Vse preveč je bilo namreč napak na obeh straneh in premalo atraktivnih učinkovitih potez za gledalce. Borbeni Kanalci so grizli iz točke v točko, Sobočani pa so še enkrat odigrali po sistemu »toplo – hladno« kar pa je bilo na koncu tokrat vseeno dovolj za bron.

 
Odbojkarji Panvite Pomgrada so tekmo odlično odprli, takoj povedli s 6:0 in na koncu po učinkovitem napadu sprejemalca Jakoba Rojnika ekspresno zaključili prvi niz v katerem so se jim gostje približali največ na dve točki razlike.

 Nato pa kot, da bi domačini pozabili igrati odbojko. Bloker Salonita, Dane Mijatovič je za uvod v drugi niz s servisom poskrbel za kanalsko vodstvo s 4:0 in domače težave so se začele. Povsem je popustil sprejem servisa, neprepoznavni domači odbojkarji pa kot da bi pozabili igrati. Domači trener, Dejan Fujs tudi z menjavo organizatorja igre (Tine Kvas / Urban Drvarič) ni uspel spreobrniti dogajanja na parketu in Dario Savičič, ki je tokrat pri Salonitu igral na mestu sprejemalca, je zaključil drugi niz za izenačenje v nizih na 1:1.

FOTO: Arhiv Pomurec.com

V tretjem nizu pa so Kanalci dovolili Sobočanom, da so se vrnili v igro. Panvita Pomgrad je namreč povedla z 11:7, Salonit pa je uspel izenačiti na 13.točki. Pri 20:17 je zatem domači sprejemalec, Jernej Detela naredil pomembno razliko na servisu, gostujoči rezervirst Martin Jerončič pa je poslal žogo v out za domače vodstvo z 2:1 v nizih.

Zadnji, četrti niz pa je bil nato spet izenačen in negotov do same končnice. Tekmeca sta nadaljevala z negotovo predstavo, v rahli prednosti pa so bili sicer vseskozi odbojkarji Panvite Pomgrada. Izid je bil nazadnje izenačen na 17.točki, po 20.točki pa je nato za odločilno razliko s servisom poskrbel Rojnik. Zadnjo točko na tekmi je prispeval blok Dalibor Šmitran – Tine Kvas za nepopisno veselje v domačem taboru in zmago s 3:1 za končno tretje mesto v državi. Panvita Pomgrad je bronasto medaljo in pokal za tretje mesto v imenu Odbojkarske zveze Slovenije prejela neposredno po tekmi iz rok delegata srečanja, Branka Hrge.

Povedala sta po tekmi v Murski Soboti:

Dane MIJATOVIČ, bloker Salonit Anhovo:

»Srečanja nismo začeli najbolje, šele proti začetku drugega niza smo se sprostili in igra je stekla, saj takrat nismo imeli več kaj izgubiti. Domačini so bili očitno pod pritiskom, mi pa  jim po izenačenju nismo uspeli slediti ter smo jim dovolili, da so se vrnili v igro. Pa tudi določene poškodbe pri nas ter igralci, ki niso bili vseskozi v procesu treninga so naredile svoje. Odsotnost Okrogliča, Karnela, Čabarkape in ne povsem pripravljenega Dos Santosa se pač še kako pozna…«

Dejan FUJS, trener Panvite Pomgrad:

»Odigrali smo še eno težko tekmo in odločilno zmago smo si morali pošteno izboriti. Bila je to še ena nervozna in napeta tekma, a smo vzdržali in na koncu povsem zasluženo osvojili tretje mesto, kjer smo bili sicer celo sezono. Na koncu je tako vseeno prevladala naša borbenost in želja po bronu, ki smo si ga očitno bolj želeli od tekmeca. Še vedno pa je pri nas vse preveč nihanj v igri, očitno je bilo igranje na takem nivoju za določene igralce še vedno prevelik zalogaj. Pa tudi klop v tako dolgi končnici prvenstva je naredila svoje, saj pravih menjav nimamo. So pa fantje zdržali celo sezono in na koncu smo si priigrali tako želeni bron. Žal se nam ni izšlo, da bi prej končali sezono, fantje so že utrujeni in na koncu smo se morali po porazu v Kanalu reševati pred domačim občinstvom v Murski Soboti.«   

 Panvita Pomgrad vs. Salonit Anhovo  3:1

Set 1  25:22

Set 2  19:25

Set 3  25:18

Set 4  25:21

 

Točke za Panvito Pomgrad so dosegli:  

Detela 20

Bogožalec 19

Flisar  15

Šmitran 9

Rojnik 7

Kvas 2


Točke za Salonit Anhovo so dosegli:

Mijatovič 14

Tomič 13

Savičič 13

Dos Santos 10

Česnik 6

Krivec 2

    Fotogalerija