https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Študentje ekonomske šole uspešno zaključili svoj 8. mednarodni tabor

09.05.2016 ob 7:05  

Študentje predstavili aktualne težave na 8. mednarodnem raziskovalnem taboru na Ekonomski šoli.

Tudi letos je Ekonomska šola organizirala 8. mednarodni raziskovalni tabor, na katerem so sodelovali študentje  iz Slovenije, Hrvaške in Srbije. Ob koncu raziskovalnega tebora so udeleženci prikazali rezultate svojih projektov, ki so jih predstavili.

Osredotočili so se predvsem na aktualne družbene tematike, ki smo jim priča vsakdanjem življenju. Študentje so ob tem predstavili svoje videnje glede lestvico najbogatejših posameznikov v Sloveniji, Srbiji in na Hrvaškem. V svojih raziskovalnih nalogah so predstavili tudi življenski standard v Srbiji, Sloveniji in na Hrvaškem. Med različnimi dejavniki življenskih indeksov so ugotovili zanimiva dejstva. Najvišji standar življenja je v Sloveniji, na Hrvaškem so najbolj ugodni pogoji za najetje kreditov, medtem ko v Srbiji prebivalci kupujejo najbolj poceni hrano.

Ob koncu so študentje raziskovali dejavnike glede javnega prevoza v Evropi ter o pomenu alternativne medicine v današnji družbi. Alternativna medicina je novodobni dejavnik, ki ga uporablja vedno več ljudi, kar so tudi ugotovili v anketi. V analizi javnega prevoza so študentje ugotovili, da imajo Slovenija, Hrvaška in Srbija zelo slabo infrastrukturo. Medtem ko Slovenija spada v cenovni sprejemljiv razred glede cen, so na Hrvaškem cene vstopnic za vožnjo z vlakom previsoke glede na standard, ki ga ponujajo njihove železnice. V zaključku raziskovalnega tabora so udeleženci dobili tudi priznanje za svoje delo in trud, ki so ga vložili v zadnjih mesecih.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.