https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Veleposlaniki Ukrajine, Azerbajdžana in Gruzije položili vence ob dnevu zmage

09.05.2016 ob 7:00  

V Murski Soboti so se pričele slovensnosti ob dnevu zmage.

Dobrih 71 let je minilo, da se je končala najhujša vojna grozota v moderni zgodovini. Spomin na tragični dogodek je spomnil tudi župan MO MS dr. Aleksander Jevškek, ki je poudaril, da so bili Slovenci na pravi strani, saj so skupaj z zavezniki premagali takratni nacistični režim. Spomin na ta dogodek je tudi Spomenik zmage, ki je postavljen v središču Murske Sobote.

Ob njem je svoj govor še imel veleposlanik Ukrajine v Sloveniji Mykhailo F. Brodovych, ki je opzoril, da se je Ukrajina v tistem trenutku znašla med trpljenjem, ki sta ga povzročila totalitarna sistema Nemčije in Sovjetske zveze. Ukrajinski veleposlanik je poudaril, da se zgodovina ponavlja, saj se je z vojaško agresijo, ki jo je pred leti povzročila Rusija, trpljenje ukrajinskega naroda nadaljuje. Ob koncu prireditve so veleposlaniki vseh treh držav položili vence in se priklonili vsem padlim, ki so padli v 2. svetovni vojni.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      09.05.2016 ob 11:01 Zmagovalec gost

      Smrt fašizmu , svoboda narodu !!!

      2 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      09.05.2016 ob 11:35 poraženec gost

      kaka svoboda narodu, če nas država izropa z davki, s katerimi rešuje dolgove lopovom

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      10.05.2016 ob 14:19 gost

      Sviranje KURCU. Tudi po vsej EUROPI so se borili proti nacizmu in fašizmu to nihče ne oporeka ,da pa o tem tulijože 70 let so pa že več kot dosadni. O vojni za SLO pa nič Marsikateremu LEVIČARJU ne paše SLO,ker ima na BALKANU ,polno rodbine - - - žlahte.Majku vam južnjačku. Zato pa pišete pdobne bedrije kot Smr. f.....u ,s.....a n....u zato trdim ogostu Zmagovalec da je BUMBAR. vojni za SLO pa nič

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      11.05.2016 ob 15:29 harmonikar gost

      Slovenija, odkod siromaki tvoji, ne išči dela drugod, kot le doma,

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.