https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: V Lendavi zaplesali - Čardaš polko

Lendava, 09.05.2016 ob 13:10  

Javni sklad RS za kulturne dejavnosti območna izpostava Lendava je v sodelovanju s folklornim društvom Prekmurje Lendava in ob podpori občin Lendava, Črenšovci in Kobilje pripravil območno srečanje odraslih folklornih skupin – Čardaš polka.


V programu je nastopilo in se z različnimi folklornimi plesi predstavilo enajst skupin. Program je povezovala Elvira Vaupotič Göncz. Strokovna spremljevalka programa je bila Tanja Drašler. Prvi so nastopili folkloristi Muravidék Maygar Nemzetiségi Művelődési Intézet Lendava s »Plesi iz naselja« pod vodstvom Balaskó Enikő. Sledila jim je mladinska folklorna skupina turističnega društva Kobilje s predstavo »Nede mi več rasla« pod vodstvom Polonce Štumpf. Kot tretji so se predstavili folkloristi KTD Črenšovci s spletom plesov pod vodstvom Erike Jakšič.

Nato je nastopila prekmurska folklorna skupina VDC Lendava s predstavo »Nevestin venček« pod vodstvom Tatjane Bogdan. Za njimi so se zvrstili folkloristi društva upokojencev Črenšovci s prekmurskimi plesi pod vodstvom Vere Zver. Nato so na odru nastopili folkloristi FD Prekmurje Lendava s predstavo »Prekmurje pleše« pod vodstvom Boruta Magdiča in Štefana Žerdina.

S spletom prekmurskih plesov pa so se predstavili folkloristi KD »Fran Saleški Finžgar« iz Žižkov pod vodstvom Vide Fifonja Hanc in Milana Hanca. Sledili so jim folkloristi KD »Miško Kranjec« iz Velike Polane, ki so zaplesali plese iz Velike Polane in okolice pod vodstvom Daše Lebar. Kot naslednja je nastopila veteranska folklorna skupina KUD Študent Maribor s predstavo »Joj, joj, kje bom jemal?« pod vodstvom Vasje Samca.

Sledil je nastop romske skupine Romano JILO Dolga Vas, ki so zaplesali romske plese pod vodstvom Nataše Horvat. Kot zadnji je nastopil folklorni ansambel HKD Pomurje Lendava z nastopom »Se dišeče senokoše« pod vodstvom Đanino Kutnjak.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      09.05.2016 ob 14:15 gost gost

      Opet preveč slik in zakaj.

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      09.05.2016 ob 16:09 Stewen gost

      NEDE MI VEČ RASLA - V lendavskem kulturnem domu, ki je bil prvotno grajen za pripadnike madžarske marodnosti, zdaj pa ga - kar je seveda prav - uporaljajo vsi, se prireditve kar vrstijo. Zanje (za prireditve) pa ponavadi zvemo, ko so že minile. Tako tudi za ČARDAŠ IN POLKO večinoma nismo vedeli , sicer bi bili (jaz, ti, on - midva, vidva, onadva - mi, vi, oni....) t a m. Kako na pravšnji način ljudi informirati? Vem, a ne povem.

      4 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      11.05.2016 ob 4:13 gost

      stewen ti si cigan

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      11.05.2016 ob 18:06 Stewen gost

      CIGAN? - Ne vem, kaj je "pičilo" zgornjega gosta, ki je v sredo, 11. maja 2016, ob 4. uri + 13 minut zapisal: stewen ti si cigan. Ne vem, s čim sem se mu tako zameril, saj se ne spominjam, da bi komu kaj ukradel. No, ja, morda "kradem" čas, ki teče, ko berete moje "komentarje", ki pa niso za nikogar žaljivi, včasih celo "duhoviti". Tudi zdaj bom: Ko bi gost zapisal Cigan (torej z veliko začetnico), potem bi se morda celo počutil "počaščenega". Veliko je stvari, so "pisane na kožo" Ciganov (Romov), na primer igranje inštrumenta, ki pa mi je kot Neciganu "španska vas". - Gospodu, ki me je "okrcal", seveda nič ne zamerim.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.