https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Murski Soboti potekala slavnostna prireditev ob dnevu zmage nad fašizmom

Murska Sobota, 10.05.2016 ob 7:00  

Pred 71. leti so zavezniki dokončno premagali nacistični režim Hitlerjeve Nemčije. Tega so se spomnili tudi z obeleženjem v Murski Soboti.

Pred Spomenikom zmage v Murski Soboti je potekala slavnostna prireditev ob dnevu zmage nad fašizmom, ko so zavezniki dokončno premagali Hitlerjevo Nemčijo, ki je kot glavna agresorka 2. svetovne vojne zadnja položila orožje in priznala zmago zaveznikom.

Prvi slavnostni govorec je bil župan MO Murska Sobota dr. Aleksander Jevšek, ki je v svojem govoru poudaril veličino boja v Evropi in v Prekmurju, ki so ga s svojim življenjem plačali padli borci Rdeče armade in partizani. Spomnil je, da so žrtvovali svobodo naroda in Evrope.

Svoje misli ob tem prazniku in pomembnem dogodku za ruski narod je strnil še veleposlanik Rusije v Sloveniji, dr. Doku Zavgajev. V svojem govoru je omenil, da nas združujeta skupna zgodovina. Med drugim je spomnil na dogodke, ki se dogajajo danes, saj ekstremizem vedno najde pot, da nas naredi ranljive. Ob tem je spomnil na zadnje teroristične dogodke, ki so se zgodili v Belgiji, Franciji in v Turčiji.

Svoje besede je še dodala Julijana Mesarič iz društva Rusko-slovenskega prijateljstva, ki je predstavila usodo, ki jo je doživel njen pradedek v času druge svetovne vojne. Sledil je še kulturni program, kjer so nastopili pevski zbor iz Jaroslava ter pevski zbor Rulada, ki je sestavljen iz otrokov ruskih staršev.

Predstavniki ruskega veleposlaništva, predstavnikov NOB, ruskih sorodnikov žrtev, policijskih in veteranskih organizacij so ob tem položili tudi spominske vence, ki so se spomnili vseh žrtev, ki so padli v 2.svetovni vojni na območju Prekmurja.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      10.05.2016 ob 11:11 gu gost

      Zavezniške sile so nas rešile nišče drüjgi

      0 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      10.05.2016 ob 13:10 gost

      brez zamere,ampak vas morem malo popraviti,da vas citiram.. "premagali Hitlerjevo Nemčijo, ki je kot glavna agresorka 2. svetovne vojne zadnja položila orožje in priznala zmago zaveznikom.." to ni res,Nemčija ni zadnja položila orožja,druga svetovna vojna se je končala uradno 2.9.1945,ko je kapitulirala Japonska,z dvema odvrženima atomskima bombama je,japonski cesar Hirohito 14. avgusta 1945 prisilil vojaško vodstvo, da je privolilo v premirje, ponujeno na Potsdamski konferenci slaba dva tedna prej. General Douglas MacArthur, vrhovni poveljnik zavezniških sil, je na krovu bojne ladje Missouri v Tokijskem zalivu sprejel vdajo Japoncev ...9.5.1945 se je "uradno " končala vojna v evropi,kar pa tudi povsem ne drži..Čeprav je poveljnik nemške armadne skupine E, general Alexander Löhr, v Topolšici 9. maja 1945 podpisal brezpogojno vdajo nemške zasedbene vojske, so se boji na slovenskem ozemlju nadaljevali. Na Poljani blizu Prevalj so se od 9. do 15. maja 1945 odvijali zadnji boji 2. svetovne vojne.

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      10.05.2016 ob 13:18 gost ges gost

      Zadnji gost očitno si neki raziskovalec zgodovine, ki jo sedaj interpretiraš po svoje. Lahko, da je tudi res, kar si napisal, vendar so se svetovni voditelji in zgodovina strinjali, da je tako, kot je, in tako se tudi obeležuje ta pomembna obletnica in tako bo tudi ostalo.

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      10.05.2016 ob 15:14 gost

      ne nič ne interpertiram po svoje,tako pač je..napisano v dokumentih itd,in sem samo opomnil,ne solim pamet tu nikomur ker se mi zdi odveč in škoda besed,če se že piše kak članek se vsaj naj napiše verodostojno,ne pa da je Nemčija zadnja položila orožje,kar nikakor ni res..9.5 pa je zato obeležen kot dan zmage,bolj zaradi Rusije in njihovih vojaških parad,saj tega praznika mi v Sloveniji ne praznujemo kar je zelo žalostno,da se sramujemo svoje netako dolgo nazaj pisane zgodovine

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      11.05.2016 ob 13:22 LFL gost

      Nihče svojemu dedku ali babici ki sta bila pokopana pred 70 leti ne zganja take cirkuse ,kot naši RDEČI LEVIČARJI. Cela Evropa se je borila proti fašizmu in nacizmu pa nikjer nimajo glede tega takih CERAMONIJ.Leta 1941 Nemci sploh ne bi prišli k nam če bi bilo takrat toliko partizanov kot jih imamo sedaj Čedalje več jih je in že otroke delajo nore z NOB .Rajši se naj brigajo kam bojo ljudje hodili DELAT. MAJMUNI RDEČI.

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      14.05.2016 ob 12:22 gost

      lft...se strinjam z tabo,če bi imeli toliko partizanov kot jih je danes .....bi mi zavzeli nemčijo ne oni nas.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.