https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

NOGOMET

VIDEO: Maruško v Kazahstanu zadel s štirideset metrov

13.5.2016  

Nekdanji nogometaš Mure Matic Maruško, ki sedaj igra v kazahstanski drugi ligi za Kaiser iz Kyzylorde, je odločil tekmo proti Kyzyl-Zharu. Njegovo moštvo je zmagalo z 2:0, oba zadetka pa je dosegel 25-letni Pomurec.


Prvi zadetek je dosegel v 49. minuti, ko je izkoristil napako vratarja, ki je slabo podal žogo naprej, do nje se je dokopal Matic in z lobom s skoraj štiridesetih metrov poslal v prazna vrata. Drugi zadetek je dosegel v 55. minuti, ko je po hitri akciji domačih in lepi podaji na drugo vratnico žogo spravil v gol.

V Kazahstanu se je prvenstvo pričelo komaj spomladi, tako da so do zdaj odigrali šele tri kroge, Maruškov Kaiser pa je ob treh zmagah in dveh remijih še vedno vodilno moštvo.

Prvi zadetek Maruška se začne pri 3:28 minuti posnetka, drugi pa pri 4:30.

Iz Mure na Slovaško, nato v Kazahstan

Maruško je kariero začel pri Apačah, nato pa ga je pot kot mnoge perspektivne nogometaše pot vodila v Mursko Soboto. Pri Muri 05 je sodeloval v najboljših časih, ko so se iz druge lige prebili med elitno druščino, nato pa se uspeli uvrstiti v evropski pokal in se prebili do četrtega kroga kvalifikacij za Ligo Evropa. Vmes je bil na kratko tudi na posoji pri lendavski Nafti, nato pa ga je pot vodila v tujino.

Najprej je nekaj malega igral za slovaški Spartak iz Trnave, od leta 2014 naprej pa je v Kazahstanu. Sprva je igral za Kaisar Kyzylorda, kjer igra tudi v tej sezoni, v prejšnji sezoni pa je nastopal za Akzhayik Uralsk. Matic je bil tudi reprezentant v mlajših selekcijah, tako ima za mlado izbrano vrsto tri nastope, enkrat pa je vpisal tudi med strelce.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      14.05.2016 ob 9:01 gost

      Bravo Matic

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.