https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Zabaven popoldan na Sotinskem bregu za lažje življenje Ane Isabel

Sotina, 16.05.2016 ob 7:00  

PGD Sotina je skupaj s prostovoljci priredilo dobrodelni popoldan Klemen Bunderla za Ano Isabel. Ana Isabel je petletna deklica z ahondroplazijo. Tega dne so ji številni prijatelji od blizu in daleč ponudili roko v znak, da ji želijo pomagati.

Ahondropazija je bolezen, ki prizadene rast kosti. Sedaj Ana Isabel v višino meri 83 cm, še večji problem pa so dolžina rok in nog. Družina je hvaležna Bogu, da Ana Isabel nima drugih zdravstvenih težav, ki so pogoste pri tej diagnozi. Vseeno ji želijo tudi organizatorji koncerta omogočati čim lažjo pot odraščanja do samostojnosti. Družina prilagaja stanovanje njeni višini in težavam (višina oken, kljuke na vratih, stoli za pravilno sedenje in veliko drugih malenkosti), vendar je en osebni dohodek za sedemčlansko družino prevelik zalogaj, zato so se PGD Sotina skupaj s prostovoljci odločili za organizacijo dobrodelnega popoldneva, od katerega bo celoten dobiček  šel za izgradnjo prilagojene kopalnice.

Na dobrodelnem popoldnevu je nastopilo več znanih glasbenikov, ki so se odpovedali honorarju, kakor tudi lokalni glasbeniki in umetniki. Bilo je poskrbljeno tudi za hrano in pijačo, prav tako za animatorstvo otrok z zabavnimi kotički. Tako organizatorji kot družina Ane Isabel se zavedajo, da v današnjih časih številni ljudje zelo težko živijo, zato so se v sklopu prireditve zahvalili vsem ljudem dobrega srca, ki so se tega dne odločili darovati za lažje življenje male Ane Isabel.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      16.05.2016 ob 10:33 Stewen gost

      ŠE SO DOBRI LJUDJE, KI NE VIDIJO LE SEBE, IN POMAGAJO.---- KO BI BILI VSI TAKI, BI BILO VSEM LEPŠE. ---- LEPO, GORIČANCI IN DRUGI DOBROTNIKI!

      13 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      16.05.2016 ob 12:54 M M gost

      Dobrota in razumevanje bosta polepšala svet ! Hvala VAM za dobroto in ljubezen !

      10 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.