https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Radgonske gorice na strokovni ekskurziji po južni Dalmaciji

17.05.2016 ob 8:00  

V delniški družbi Radgonske gorice, vedno stremijo k temu, da se v podjetju zagotavlja strokovnost, ki je ključnega pomena za uspeh samega podjetja. V ta namen so tudi letos 13. in 14. maja v podjetju pripravili dvodnevno strokovno ekskurzijo za svoje zaposlene.

Tokrat jih je pot vodila med vinograde in kleti južne Dalmacije Republike Hrvaške na polotoku Pelješcu. Tenologijo dela in zgodbo vinarjev so v dveh dneh dodobra spoznali v oazi črnih vin Dubrovniško-neretvanse županije v vinski kleti Potomje vinarstva Matuško, ter v vinski kleti Orebič vinarstva Korta Katarina. Poizkušali so njihova svetovno znana vina, kot so Pošip, Mali plavac, Dingač, Prošek, Rose, penino Don Mateo itd., ter se seznanili s principom in metodo dela v njihovih vinogradih. Ti se razlegajo po strmih kamnitih pobočjih, delno pa tudi na ravninskem delu polotoka Pelješac.

Njihova proizvodnja, ki temelji bolj na kvaliteti in manj na kvantiteti, se v kamnitih s soncem obsijanih pobočjih v veliki meri razlikuje od pridelave vina pri nas. Strojnega dela v vinogradih skoraj ne poznajo, pa tudi zaščita in varstvo v vinogradih so minimalna, kar bistveno zmanjša strošek proizvodnje. Njihovi produkti se prodajajo po dokaj višji ceni kot pri nas. Pravijo, da se vino prodaja tudi skozi zgodbo, ki zna pritegniti še tako zahtevnega kupca.

 

Svoje bogato znanje in izkušnje, ki jih že preko 160 let imajo in plemenitijo pridni radgonski vinogradniki, vinarji in peničarji, so tako lahko na strokovni ekskurziji primerjali s tehnologijo dela in znanjem vinogradnikov ter vinarjev v južni Dalmaciji. Prav takšne strokovne ekskurzije pa so dobra popotnica za nadaljnjo kvalitetno delo, ki v podjetju Radgonske gorice seveda ni tuje.

Foto in tekst: Marjan Slavič

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      19.05.2016 ob 11:37 Stewen gost

      RADGONSKE GORICE - Nekdanjim delavcem Goric pa gre dobro! Spet so bili na EKSkurziji, tokrat v Dalmaciji.---- Dugače je v mngih drugih podjetjih, kjer svojih nekdanjih delavcev - tudi invalidskih upokojenecv - niti ne "povohajo", oziroma so bili celo veseli, da so odšli, ko pa izgarani, zdelani.... delavci niso bili (v proizvidnji) več tako produktivni, še posebej,če je bila zraven še "demenca". Ta pa očitno daje tudi sedanje šefe, menegerje itd., ki so očitno pozabili na ustvarjalnost prejšnjih generacij.

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      19.08.2017 ob 14:26 Rus gost

      To so bili aktivni zaposleni.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.