https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Soboška bolnišnica po podatkih Ministrstva za zdravje med najučinkovitejšimi v Sloveniji

17.05.2016 ob 12:30  

Ministrstvo za zdravje že nekaj let spremlja podatke o produktivnosti zdravnikov v slovenskih zdravstvenih ustanovah. Splošna bolnišnica Murska Sobota je na vrhu lestvice po učinkovitosti po številu primerov na zdravnika in po zahtevnosti primerov na zdravnika. Prav tako so dobili ponovno potrditev akreditacije po Mednarodnem Akreditacijskem Standardu za Zdravstvene Organizacije AACI.

Po številu vseh obravnavanih primerov na enega zdravnika v akutni bolnišnični obravnavi za leto 2014, je soboška bolnišnica med slovenskimi splošnimi bolnišnicami na prvem mestu, med vsemi slovenskimi zdravstvenimi ustanovami pa na drugem mestu. Enak nivo uspešnosti je Splošna bolnišnica Murska Sobota dosegla po kriterijih učinkovitosti bolnišnic po zahtevnosti primerov na zdravnika. Uspešnost dela soboške bolnišnice so potrdili tudi zunanji presojevalci akreditacije AAC, ki so presojo v bolnišnici opravljali konec aprila letos.

V povprečju so zdravniki v soboški bolnišnici v letu 2014 obravnavali 418 primerov, po kriteriju učinkovitosti bolnišnic po zahtevnosti primerov na zdravnika, pa so v letu 2014 obravnavali 525 obteženih primerov. Po primerjavi med slovenskimi splošnimi bolnišnicami, so v soboški bolnišnici na enega zdravnika - ob upoštevanju tudi težavnosti posameznega primera – obravnavali 525 primerov, kar pomeni za 63 odstotkov več v primerjavi s splošno bolnišnico, ki je v letu 2014 opravila najmanj primerov.

Foto: Arhiv Pomurec.com

Ključna odlika bolnišnice Murska Sobota je pozitivna naravnanost zaposlenih v bolnišnici

Trend uspešnosti soboške bolnišnice se nadaljuje, kar dokazuje tudi zunanja akreditacijska presoja, ki je v soboški bolnišnici potekala med 22. in 23. aprilom. Že med samo presojo je bila poudarjena kakovost dosledne zavzetosti vseh izvajalcev in prenos znanja na konkretna področja izvajanja storitev na vseh nivojih znotraj bolnišnice. Sistematičnost dela zdravnikov s poenotenim pristopom in dorečenostjo pravil postopanja, je osnovno orodje zagotavljanja varnosti pacientov. Ukvarjanje s tveganji in pozornost preprečevanja bolnišničnih okužb so nadgradnja zagotavljanja varnosti pacientov. Pozitivna naravnanost zaposlenih v bolnišnici za iskanje dobrih rešitev, so bile bistvene odlike, ki so jih zaznali zunanji presojevalci. Njihova prizadevanja so bila usmerjena v zagotavljanje nadgrajevanja dosežene uspešnosti soboške bolnišnice na področju kakovostne in varne oskrbe pacientov.

Vodstvo bolnišnice pozdravlja pozitivne zaključke, jih pa razume kot dodatno obvezo in nov izziv, da na tem temeljnem področju oskrbe pacientov nadaljujejo z zavzetim delom in prizadevanja usmerjajo v nadgrajevanje sistematičnosti in poenotenja.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      17.05.2016 ob 14:00 zulu gost

      Aha da bi le bilo vse tak kak hvalite .Tüdi tisto napišite gda so sestre besne in še kaj .Slabe izkušnje man in mislim da nisem edini

      16 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      17.05.2016 ob 14:51 gostja gost

      Skoraj nej za verjeti, kak so slabe te še ostale bolnice, slabo se nan piše.

      7 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      17.05.2016 ob 16:48 gost

      v bolnici se največj ločijo ženske celo v dežurstvi na odelki v noči nega žive duše redko ka ide sestra v kontrolo po hodniki pacijenti pa spijo nepokretne osebe filajo z morfiji ka majo vnoči mir te pa se prckajo z doktorami pacijenti pa prepuščenim sebi

      5 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      17.05.2016 ob 18:02 M gost

      Datum, ura, kdo, kje in za kaj, pisno ali ustno, skratka uradno, ne tu na spletu na najbolj primitiven način, kar jih je. Na tak način ne boste rešili nič!

      9 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      17.05.2016 ob 19:24 gost

      Zakoj pa te Židan šou rajši v MB če ste tak dobri ????

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      17.05.2016 ob 19:43 gost gost

      neven kdo je bil v tuj komisiji ali so slepi ali pa so bilij samo v pisarnaj ,sramota ka nemre vodstvo najti doktore pri nas doma pa tudi nešterne ambulante so zaprli ka nemajo kadra-doktora.čakaš pa v tuj bolnici ka mlade dobijš....

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      17.05.2016 ob 21:35 Gost gost

      Že sposobni in unčikoviti... Veliko obravnavanih primerov na zdravnika... Pa tudi uspešno zdravljenih??? Meni se to ne zdi pohvalno... Več kot očitno da jih je premalo... Zdravnikov in sester... Na p

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      17.05.2016 ob 21:36 gost gost

      Res ste bedaki! Namesto da bi kdo napisal CESTITKE BOLNIŠNICA! Bravo, da imamo nekaj tudi dobrega!!

      6 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      17.05.2016 ob 22:27 gost

      čestitke bolnici.....ka mamo....ČLOVEK DRAGI VE PA JIM MIJ PLAČUVLEMO ZAKŠI MEJSEC -ZAKUJ AJA ČESTITKE KA MOREN ČAKATI 2 LETI ZA PREGLED ,ČESTITKE KA NEMATE DOKTORA KA BI MOGEL ŽE PRED 1 .MEJSCOM DOBIJVATI INFUZIJE

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      17.05.2016 ob 23:13 gost

      Jaz jim pa čestitam. In do zdaj sem imela same dobre izkušnje.

      9 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      18.05.2016 ob 13:37 gost

      Kak se pa te tisti z mujckrbalon končalo ?Tisti ponos pa nej tü zajeti nej ?

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      18.05.2016 ob 20:13 gost

      Če bi bil vsi i tako delavni kot je Maček in če bi tudi drugi menedžerjev v Prekmurji tako skrbelo za svoje podjetje bi Prekmurcem oziroma Slovencem šlo bolje kot pa nam gre. Pohvale vsemu ostalemu, redko omenjenemu ter zelo delavnemu nemedicinskemu kadru, kateri so ogromno prispevali k napredku bolnišnice

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.