https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

OSTALI ŠPORTI

Italijanski dizajner Aldo Drudi o projektu s Petrom Podlunškom

27.5.2016  

Minuli teden se je Peter Podlunšek mudil v Emiliji Romanji kot gost Alda Drudija, dizajnerja, ki je javnosti najbolj znan po grafikah na čeladah Valentina Rossija, letos pa je s slovenskim letalskim asom vstopil še v svet zračnih dirk. »S Petrom je prišla priložnost, da vnesem nekaj svoje barve še v ekstremno aviacijo. Ponosen sem, da sem del ekipe Peter Podlunšek Racing,« pravi dizajner Aldo Drudi.  

 

Drzne zamisli za nov dizajn Podlunškovega letala

Energični Drudi je novinarjem in gostom iz sveta motošporta predstavil dva nova projekta studia Drudi Performance: konceptualni motocikel Burasca ter Anvero, najhitrejši gumenjak na svetu s kar 1500 konjskimi močmi. Dnevi na italijanski rivieri so se vrteli okrog ustvarjalnosti, moči in hitrosti, to pa so prav tiste tri kategorije, ki Drudija v popolnosti povezujejo tudi s Podlunškom.

Ker v kariero Master pilota svetovnega prvenstva Red Bull Air Race v kratkem prihaja nov sponzor, ki bo dobil mesto na pilotski čeladi, bo mojster Drudi moral zopet ošiliti svinčnik. Za povrh je obljubil, da se naslednje leto obeta nov dizajn Petrovega letala Edge 540 V2, za kar ima že nekaj drznih zamisli.

Povezal ju je Leon Krpič, manager ekipe Peter Podlunšek Racing in velik ljubitelj dirk Moto GP

Vse velike zgodbe se zgodijo spontano in z veliko mero kemije. Kot je Aldo Drudi pred mnogimi leti zaslutil, da bo fantič nekoč »The Doctor«, je vedel, da bo priložnost, da vnese svojo primarno barvo na nebo, nekoč zagotovo prišla. Čakal je pravi trenutek in ta je prišel s Petrom Podlunškom, ki je letos vstopil v razred Master najhitrejše motošportne serije na svetu.

Človeka s podobnimi življenjskimi afinitetami je povezal Leon Krpič, manager ekipe Peter Podlunšek Racing in velik ljubitelj dirk Moto GP. Ko je konec lanskega leta postalo jasno, da je Petru uspel preboj v elitni razred in da bo treba kupiti nov avion, je Leon sklenil, da bo dirkalnik oblekel najboljši dizajner na svetu. Ves svet občuduje Rossijeve čelade, ki jih vse vse brez izjeme narisal Aldo Drudi, in zakaj ne bi Drudi poleg Petrove čelade poskrbel še za dizajn letala? Prvi telefonski klic je bil dolg dobro uro, vsi naslednji pa še precej več. Sicer večno razprodani Drudi je priložnost zgrabil z obema rokama, kot da bi samo čakal, kdaj se bo lahko podal v zrak. Pa ne na kakršen koli način - v zrak se je hotel podati v ultimativno dirkaškem stilu in po možnosti z rdečo barvo.

»Rdeča barva je barva bojevnikov in dirkalnikov, to se ve, rdeč pa je tudi bik«

Začel se je ustvarjalni proces, v prvi fazi katerega je Alda zanimalo vse o Petru in njegovem športu. Da bi lahko napravil dizajn, ki bi Petru dal dodatno energijo in zagon, njegove nasprotnike pa vsaj malo prestrašil, je moral natanko vedeti, kakšen tip človeka je pilot, katera je njegova primarna barva, kako razmišlja in kako leti. Da bi bilo vse skupaj še bolj fascinantno, se je izkazalo, da je barva, ki pooseblja filozofijo ter zunanji videz znamke Drudi Performance, tudi primarna barva Petra Podlunška. S primarno fluorescentno rdečim projektom je tako veliki Drudi ponesel svoj zaščitni znak med pilone zračnih dirk, Peter pa se je usedel v dirkalnik, ki mu je pisan na kožo. V vsem procesu je Drudi le enkrat popravil skico, Podlunšek pa je le nekaj minut nihal med rumeno in rdečo. A »kriv« je Drudi, ki mu je poslal preveč predlogov! Na koncu je zmagala najboljša, najbolj dirkaška in najhitrejša rešitev.

 

Aldo Drudi: talent, uživač, šaljivec, dirkač

»Včasih je fino, da ne veš ničesar o ničemer. Tako lahko prideš na dan s popolnoma svežo idejo, ki bo presenetila vse, vključno s tabo. Zame je to prvi izlet v ekstremno aviacijo in za priložnost sem neizmerno hvaležen. Žal mi je, da ste me malo čakali s skicami, a verjetno tudi niste pričakovali, da bi Italijan lahko bil točen,« v šali pove Aldo Drudi, na provokacijo, kdaj bo prisedel k Petru v letalo, pa odgovarja: »Pripravite mi veliko vrečko! Ko sem omenil Valentinu, da vabilo velja za dve osebi, mi je rekel, bo šel z mano ... za moralno podporo.«

Na eni od prihodnjih tekem za svetovno prvenstvo Red Bull Air Race se bo Petru Podlunšku pridružil v hangarju.

Foto: Jože Glažar/Peter Podlunšek Racing 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      28.05.2016 ob 13:16 Stewen gost

      IGRA Z ŽIVLJENJEM - Občudujem podjetnika in letalca Poslunška ter njegove "akrobacije", vzpone in tudi "poraze" na posameznih tekmovanjih. In zaskrbljen sem, da se ne bi končalo tragično. Po drugi strani pa si mislim, da je tako vplet v svoj svet (letenje),da ga z ničemer ne bi bilo mogoče odvrniti od tega nevarnega športa, ki pa seveda ni amaterizem, ampak profesionalizem. - Igra z življenjem? Da, toda tudi mi, ki smo "prizemljeni", se večkrat igramo z življenjem, ko, na primer - spodbujeni od alkoholčka - pritisnemo na plin motorja, avta...--- Grozno! Te dni sem nekje prebral, "da se dušica, ko se odloči, da bo odšla, se pač odloči, in človek, telesn bitje, obstane brez moči. Mortus!

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.