https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Murski Soboti podelili Pomurske raziskovalne nagrade 2015

Murska Sobota, 30.05.2016 ob 10:00  

Pomurska izobraževalna fundacija je včeraj v murskosoboški knjižnici že štirinajstič zapored podelila Pomurske raziskovalne nagrade 2015 za najboljšo pomursko magistrsko delo, delo aplikativnega značaja in doktorsko disertacijo.

 

Strokovno komisijo so sestavljali pomurski akademiki in člani  Pomurske akademske znanstvene unije. Zbrane so ob tej priložnosti nagovorili Klaudija Sedar kot predstavnica Pokrajinske in študijske knjižnice in v pretekloosti prav tako prejemnica tovrstne nagrade, predsednica KPŠ Barbara Sečko, direktor podjetja Saubermacher-Komunala in predstavnik gospodarstva Drago Dervarič, župan Mestne občine Murska Sobota dr. Akleksander Jevšek in pomurski akademik dr. Mitja Slavinec.

Prejemniki Pomurske raziskovalne nagrade 2015

Najboljše magistrsko delo s področja naravoslovja in tehnike:

- Vito Šimonka, ki je magistriral na Fakulteti za naravoslovje in matematiko Univerze v Mariboru z magistrsko nalogo »Fazni prehodi v igri javnih dobrin na mrežah«

Najboljše magistrsko delo s področja družboslovja in humanistike:

- Katarina Tibaut, ki je  magistrirala na Filozofski fakulteti Univerze v Mariboru z magistrsko nalogo
»Raba nemških jezikovnih zvrsti na področju termalnega turizma-empirična raziskava na primeru slovenske termalne regije v Pomurju«

- Atilla Pisnjak, ki jemagistriral na Filozofski fakulteti Katoliške univerze Pázmány Péter v Budimpešti z magistrsko nalogo »Takáts László Építész Munkássága«

Najboljša doktorska disertacija:

- dr. Matej Štuhec, ki je doktoriral na Fakulteti za farmacijo Univerze v Ljubljani z doktorsko disertacijo »Epidemiologija, farmakoepidemiologija ter primerjalna učinkovitost in sprejemljivost zdravil za zdravljenje hiperkinetične motnje otrok in mladostnikov«

- dr. Tadej Pirc, ki je doktoriral na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani z doktorsko disertacijo »Postmetafizični ethos ekonomiziranega globalizma«. 

Več fotografij v spodnji fotogaleriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.