https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

OSTALI ŠPORTI

Nika Bedič trikratna državna prvakinja v badmintonu

Podčetrtek, 31.5.2016  

V soboto se je v Podčetrtku istočasno z državnim veteranskim prvenstvom v badmintonu odvilo še državno prvenstvo v kategorijah U11 in U15. Badminton klub Mladost iz Lendave je z Niko Bedič osvojil tri naslove državnega prvaka.

 

Nika Bedič je postala državna prvakinja med deklicami v U11, ko ji je uspelo v polfinalu premagati Anjo Blazina iz BK Ljubljana (21:5, 21:10), je v finalu še premagala Evo Andrejaš iz ŠRD Konex klub (25:23, 21:19) in se tako povzpela na zmagovalno stopničko. Med posameznicami je nastopila še Iva Koša, ki je v svoji predtekmovalni skupini bila druga.

V dvojicah sta mladi članici BK Mladost iz Lendave prav tako dosegli zmago. Nika Bedič in Iva Koša sta pometli s konkurenco in v finalu premagali Anjo Blazina in Ariano Korent iz BK Ljubljana (21:14, 21:12) ter osvojili naslov državnih prvakinj v dvojicah.

Nika je slavila še v mešanih dvojicah in skupaj z Žigo Podgorškom iz BK Medvode v finalu premagala še navezo Ušeničnik/Alič. Do četrtfinala sta se prebila še Jakob Kiralj in Kaja Litrop.

Na veteranskem državnem prvenstvu v Podčetrtku je nastopil tudi Bojan Sekereš ter osvojil tretje mesto med posamezniki in drugo v dvojicah. V Čakovcu na mednarodnem turnirju sta na najvišjo stopničko stopila še Anel Hac Györköš in Maša Doler.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.