https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Zavod za zaposlovanje mladim nudi nov program plačanega pripravništva

09.06.2016 ob 8:00  

V teh dneh se na Zavodu za zaposlovanje začenja izvajanje novega programa pripravništva za mlade iskalce prve zaposlitve s področij prava, ekonomije, veterine, živilske tehnologije in živinoreje. Za mlade do 30. leta je na voljo 86 mest. Pripravništva bodo trajala 10 mesecev.

Iz Zavoda za zaposlovanje so sporočili, da bodo posamezniki omenjena plačana pripravništva lahko opravljali pri finančni upravi, inšpektoratu za delo ali upravi za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin. Letos naj bi se v okviru programa zaposlilo 44 mladih, prihodnje leto pa še 42. Trajanje pripravništva je 10 mesecev, lahko pa se skrajša ali podaljša in bo sklenjeno za polni delovni čas.

Foto: Arhiv Pomurec.com

Upravičene stroške izvajanja pripravništva bo v celoti poravnal Zavod za zaposlovanje. Med te stroške spadajo: stroški zdravniškega pregleda, plača s prispevki, stroški prevoza na delo, regres za prehrano in letni dopust, stroški za dodatno pokojninsko zavarovanje ter stroški mentorstva, usposabljanj in opravljanja strokovnih izpitov.

Brezposelni mladi, ki ustrezajo ciljni skupini programa in bi jih vključitev v pripravništvo zanimalo, se o možnosti vključitve v program lahko pogovorijo z osebnim svetovalcem pri uradu za delo, kjer so prijavljeni.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      09.06.2016 ob 12:02 gost gost

      Zdaj so si to zmislili, kelko mladih je pa šlo skozi neplačana, suženjska pripravništva? To je sramota za eno državo, ki se ma za demokratično. Sodobno suženjstvo, niti malice so nej dobili, ka si lejko razni meneđeri, direktori itd. velke pače , dodatke pa še in še talajo.Ten mladin so pa mogli starši še za sendvič dati. Sramota, te do pa tupili, ka mamo socialno državo. Ta je mrla 91 leta , ob velki evforiji.

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.