https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KULTURA

FOTO: V Ljutomeru odmevali zvoki učencev glasbene šole

Ljutomer, 17.06.2016 ob 14:00  

Včeraj so v središču Ljutomera učenci Glasbene šole Slavka Osterca Ljutomer pripravili koncert, na katerem se je predstavilo več kot štirideset njihovih učencev.

 

Na koncertu so se predstavili trio kitar pod vodstvom Simona Budne, male violinistke pod mentorstvom Andreje Klinc, kvartet  flavt pod vodstvom Maje  Jerič, komorna skupina klarinetov pod vodstvom Bojana Zelenjaka, trio trobent pod mentorstvom Simona Novaka, komorna skupina pozavn pod vodstvom Simona Krambergerja, komorna skupina tolkal pod vodstvom Antonia Hojsaka, kitarski orkester pod mentorstvom Mojce Prejac in harmonikarski orkester pod vodstvom Janeza Munde.

Baletno predstavo PERLE - KONJIČEK GRBAVČEK (The Littel Humpacked Horse) sta odplesali Nuša Krajnčan in Rebeka Kerčmar iz 6. razreda pod mentorstvom Ane Germ. Za konec sta nastopila še godalni orkester pod vodstvom Samirja Azzeha in pihalni orkester pod vodstvom Simona Novaka.

Glasbena šola Slavka Osterca Ljutomer je bila ustanovljena leta 1927. Od takrat je šola vzgojila vrsto glasbenikov, ki so postali mojstri, virtuozi, ustvarjalci in pedagogi, priznani v Sloveniji in izven nje. Leta 1963 so glasbeno šolo poimenovali po rojaku, skladatelju Slavku Ostercu. Danes je Glasbena šola Slavka Osterca Ljutomer javni vzgojno-izobraževalni zavod z matično šolo v Ljutomeru, ki je imela v šolskem letu 2014/15 skupaj vpisanih 304 učencev.

 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      17.06.2016 ob 19:14 Mateja gost

      Super, čestitke! Lotmerške "čarovnice" pa ni bilo?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        19.06.2016 ob 13:38 gost

        Dobrotljivost, ki po duhu prebiva v srcu človeka, je velika moč, s katero se lahko izogne vsem oblikam zlobe in tako ostane vedno dober v izkazovanju dobrotljivosti za druge

        0 5 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      18.06.2016 ob 13:11 Jurševka gost

      Le kako bi si upala priti? Sramota za županjo in sramota za občino. Ljutomerska Glasbena šola je raztresena na več lokacij. Že 4 leta nazaj so takratni svetniki potrdili proračun, kjer so bila sredstva za obnovo Glasbene šole. Tudi selitev in ureditev prostorov na novih lokacijah je že bilo v igri. Rezultatov še vedno ni. Glavno je, da si je županja uredila Jurševko na poseben način, ki je zahteval tudi posebno ceno! Zanimivo bo videti te tlakovce in granitne kocke na Jurševki, ko bo prvič zapadel sneg. Večkrat smo videli kako polpismeni šoferji plugov trgajo robnike, jaške, ležeče policaje in narinejo sneg točno na sredo prehoda za pešce. Mogoče bo sneg na Jurševki županja skupak s podžupanom, svojimi svetniki in ostalimi podrepniki kidala z lopato. To zadnje bi se k tej urditi kar podalo samo od sebe. In vsaj enkrat bi ti ljudje nekaj koristnega naredili.

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        19.06.2016 ob 13:47 gost gost

        Če imamo mir v srcu, ga lahko podarimo dalje, če pa nemir, naredimo tudi ljudi okrog sebe nemirne. Mir dosežemo, ko va naših odnosih zavlada harmonija..

        0 6 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      19.06.2016 ob 21:19 prlečka gost

      ... a naša ima mir v srcu? ona ima neurje, nevihto, zlobo, sovrastvo... kak je ni sram. aja jo je, ker ne upa priti, ker bi jo izzvizgali. V Ljutomeru bo zavladala harmonija, ko je več ne bo na "prestolu"!!! Blaženi mir pred zlobo

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        20.06.2016 ob 7:57 gost gost

        O joj, prlečka se mi pa resnično smiliš, pa ti človek želi res od srca, da najdeš mir v srcu...

        0 7 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      21.06.2016 ob 10:21 motorist gost

      Lotmeržanari mamo mir v srcu, le nasa Lady ga nima, še malo pa bo tudi ona prišla na svoj račun in bo imela mir v srcu a v duši nikoli :)

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.