https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: Razstava Stenski prti, dediščina mojih mam in babic krasi soboški muzej

23.06.2016 ob 14:00  

V soboškem muzeju je na ogled razstava Stenski prti, dediščina mojih mame in babice avtorice Jelke Pšajd.

V soboškem muzeju se je odprla razstava Stenski prti, dediščina mojih mame in babice avtorice Jelke Pšajd. Avtorica je poudarila pomemben zgodovinski in družbeni pomen, ki so jih krasili različni stenski prti po domovih po Prekmurju. Prti so izrazili različno simboliko, ki je dajala dodaten pomen vsaki hiši, ki so jih krasili stenski prti. Ob tem je avtorica omenila, da so kasneje vse večje pomen dobili industrijski prti.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      24.06.2016 ob 11:13 Stewen gost

      STENSKI PRTI - V soboškem muzeju SE JE ODPRLA RAZSTAVA stenski priti. Stavek je nekan čuden. Bralci, zapišite, kaj je skregano s slovenščino.?!

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.06.2016 ob 16:57 gost

        Ker odziva ni, bom poskušal sam odgovoriti: razstava se NI ODPRLA (sama od sebe), amapak SO JO ODPRLI. Kje ste lektorji?

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.