https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Na predvečer dneva državnosti se bo začel 21. Festival Soboški dnevi

21.06.2016 ob 14:00  

Ta petek se v Murski Soboti začenja Festival Soboški dnevi 2016, v okviru katerega bo izvedenih 38 dogodkov. Festival bo potekal do vključno petka, 1. julija 2016.

Novost letošnjega festivala so ustvarjalne delavnice v mestnem parku, poimenovane Igrivi park, v sodelovanju s Festivalom Lent bo v Murski Soboti potekal tudi FOLKART, kjer se bodo predstavile skupine iz Argentine, Finske, Fidžija, Kostarike in Srbije. V okviru festivala bo na državni praznik izvedena tudi slovesnost ob dnevu državnosti in 25. obletnici osamosvojitve Republike Slovenije. Poleg festivalskega dogajanja bo tudi letos ob občinskem prazniku, 16. julija popoldne organizirano praznovanje na Slovenski ulici.

Festival  je vsebinsko zasnovan podobno kot prejšnja leta: program za različne okuse ter vse starostne skupine. Tudi letos je bila izdana programska brošura Festivalko, ki so jo že prejela vsa gospodinjstva v njihovi občini, program pa je objavljen tudi na festivalski spletni strani (www.soboskidnevi.si).

Foto: soboskidnevi.si

Izpostavljajo le nekaj zvenečih imen, ki jih bodo letos gostili na tradicionalnih prizoriščih festivala: S.A.R.S., MAGNIFICO, GIBONNI, Vlado Kreslin z gosti, Ulična klovnada ter stand-up predstava za odrasle, pester otroški program, vrhunski izvajalci klasične glasbe in drugi.

Program je nastal v sodelovanju organizatorja Mestne občina Murska Sobota z Mladinskim informativnim in kulturnim klubom Murska Sobota ter Zavodom za kulturo, turizem in šport Murska Sobota. Programski del stroškov prireditve znaša okvirno 60.000 EUR, ostali izvedbeni stroški so ocenjeni na 55.000 EUR. Tudi letošnji Festival Soboški dnevi je brez vstopnine, kar omogočajo proračunska sredstva ob pomoči zvestih sponzorjev, ki so za namen izvedbe prireditve sofinancirali skoraj 50.000 EUR.

Foto: Arhiv Pomurec.com

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.