https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

OSTALI ŠPORTI

Žiga Švec iz teniškega kluba Murska Sobota uspešen na Smrikwa Bowlu

25.6.2016  

Smrikwa Bowl (Pula, Hrvaška) velja za najpopularnejši teniški mednarodni turnir 10-letnikov svetovnega ranga. Udeležil se ga je tudi Žiga Švec iz teniškega kluba Murska Sobota.

V preteklosti so Smrikwa Bowl zmagali Borna Čorić, Dominik Thiem, Belinda Bencic, Ana Ivanović in še veliko ostalih, ki so kasneje osvojili tudi ATP ali WTA turnir in bili uvrščeni med top 100 na ATP ali WTA lestvici.

Na Smrikva Bowlu sprejmejo 64 dečkov in 48 deklic iz več kot 50 drzav, od tega je nastopalo 8 Slovencev (4 dečki, 4 deklice). V žrebu je bil kot 15. nosilec in najvišje postavljeni Slovenec Žiga Švec iz teniškega kluba Murska Sobota, sicer doma iz Lemerja. V 1. krogu glavnega turnirja je izgubil proti Hrvatu Rakoniču, kasneje pa v tolažilnem turnirju zmagal že tretjo tekmo in se uvrstil v polfinale. 1. krog Petković(Nemčija), 2. krog Simić (Bosna), ¼ finale Šantić (Hrvaška).

Foto: Žiga Starčič

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.