https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: V Moščancih so na praznično soboto peli in plesali

Moščanci, 27.06.2016 ob 7:45  

Kulturno turistično društvo Moščanci je povabilo na 19. folklorno prireditev Peli in plesali so jih mati moja. Praznični sobotni večer so si obogatili z glasbo in s predstavitvijo predenja na kolovratu, tkanja in izdelkov iz lanenega platna.

V Gasilskem domu v Moščancih so se ob dnevu državnosti posvetili predvsem plesu, saj so obiskovalci lahko uživali ob nastopih štirih folklornih skupin. Nastopila je Folklorna skupina KUU »Seljačka sloga« Nedelišće, Hrvaška, na odru se je zavrtela tudi Folklorna skupina Jurovčan, KD Ivan Cankar Jurovski dol. Obiskovalcem in obiskovalkam se je predstavila Mladinska folklorna skupina Podkev KTD Miklavž pri Ormožu in seveda niso manjkali tudi domačini: folklorna skupina in pevke KTD Moščanci. Program sta povezovala Tinka in Karči. Med nastopi folklornih skupin »Za en laket zgrebnoga platna« pa so prikazali predenje na kolovratu, tkanje in izdelke iz lanenega platna.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.