https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Najuspešnejši učenci Osnovne šole Križevci na sprejemu pri županu

30.06.2016 ob 14:00  

Župan občine Križevci mag. Branko Belec je v Kulturnem domu v Križevcih gostil najuspešnejše učenke in učence Osnovne šole Križevci, ki so skozi devetletno izobraževanje izkazali izjemne uspehe, saj so vse razrede zaključili z odliko.

Letos so na te dosežke ponosni Veronika Djačkaj, Nuša Filipič, Žan Štuhec, David Copot, Brina Godec, Maša Maučec, Ana Rajh, Tina Sovič in Maja Kavaš. Vsi odličnjaki so iz rok župana prejeli spominsko darilo, delo priznanega umetnika Roberta Juraka iz Logarovcev v občini Križevci – kip boginje Nike, ki ponazarja zmago.

Zlata priznanja na državnem nivoju so letos dosegli še Marko Sagaj – zlato priznanje na državnem tekmovanju iz kemije (mentorica Alenka Kajtna Zorko), Pia Zupančič – zlato priznanje na državnem tekmovanju iz matematike (mentorica Manica Karba), Filip Zver – zlato priznanje na državnem tekmovanju iz Vesele šole (mentorica Marjeta Blagovič), Alja Ostrc – zlato priznanje na državnem matematičnem tekmovanju iz logične pošasti (mentorica Mateja Balažek). Na predlog ravnateljice OŠ Križevci, Vasilije Stolnik je nagrado za izjemne dosežke na športnem področju prejela Sabina Korošak.

Najštevilčnejšo ekipo pevskega zbora LA-TI-DO je do zlatega priznanja na državnem tekmovanju privedla mentorica in zborovodkinja Renata Mikl. Zlate pevke so Julija Vajs, Kaja Čuk, Nastja Grašič, Ema Horvat, Lara Borovič, Ana Marija Divjak, Robertina Djačkaj, Eva Dragović, Tamara Filipič, Julija Ostrc, Petra Rajh, Tina Skuhala, Ajda Weis, Sara Zamuda, Hana Črček, Sara Gabor, Timoteja Koroša, Katja Rajh, Maja Štebih, Nika Klara Veberič, Natalija Čuk, Veronika Djačkaj, Ana Dolamič, Nuša Filipič, Eva Krajnc, Glorija Osterc, Tina Sovič, Anamarie Budja, Brina Godec, Maja Kavaš, Maša Maučec, Lara Muršič, Ana Rajh in Lea Zabavnik. Članice pevskega zbora so na sprejemu zapele Zdravljico.

Vsem nagrajencem je župan podelil knjižne nagrade, Terme Banovci pa so k darilom prispevale kopalne karte.

Navzoče učence, ravnateljico in mentorice je uvodoma nagovoril gostitelj sprejema, župan mag. Branko Belec. Dejal je, da so se učenci, ki so se zbrali na sprejemu, na področju izobraževanja še posebej izkazali. Poudaril je, da jim bo v življenju lažje, če se bodo izobraževali in si pridobili nova znanja. Znanje je kot zaklad, ki ga ni mogoče nikomur vzeti. Povedal je, da je ponosen na uspehe učencev, zaželel jim je še veliko uspehov pri nadaljnjem šolanju ter da se po končanem izobraževanju vrnejo v domače okolje ter s pridobljenim znanjem in izkušnjami prispevajo k razvoju domačega kraja. Za dosežke učencev se je zahvalil tudi ravnateljici in mentorjem, ki so učence spodbujali k razvijanju talentov.

Foto in tekst: Občina Križevci

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.