https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: Tatjana Bogdan razstavila fotografije živali v Lendavi

Lendava, 01.07.2016 ob 7:15  

Tatjana Bogdan je pripravila že tretjo samostojno fotografsko razstavo. Tokratna tema razstave je z nazivom – Živali, ki sem jih srečala na poti. Fotografije so razstavljene na ogled v prostorih ZKD v Lendavi vse do konca julija 2016. Obenem je potekal tudi 31. literarni večer na temo živali. S tem so tudi zaključili teden vseživljenjskega učenja.

 

Tatjana Bogdan se v kulturi udejstvuje že več kot 20 let. Peto leto je že predsednica KD Lendava, je tudi mentorica in strokovni vodja odrasle Fs Vdc Ms, tajnica Kd "Zarja" Gaberje, članica nadzornega odbora Zkd Lendava. Tokrat je pripravila že 3.samostojno fotografsko razstavo pod naslovom - " Živali, ki sem jih srečala na poti ". Razstavo na kateri je razstavljeni 33 fotografij si je možno ogledati še mesec dni v prostorih ZKD v Lendavi na Glavni ulici 2. 

S fotografijo se ukvarja že tri leta in veliko potuje, ter tudi na potovanjih zelo veliko fotografira. Fotografije so iz domačega okolja, nekatere iz širšega območja Slovenije, nekatere pa tudi iz tujine. Fotografira rada različne motive, še posebej so ji všeč motivi iz narave. Tako bo tudi naslednja fotografska razstava povezana s tematiko iz narave.

V nadaljevanju je sledil literarni večer s prispevki na temo živali, ki so jih brali člani ZKD Lendava. V literarnih večerih sodeluje okoli petindvajset članov, ki pripravljajo prispevke v slovenskem, hrvaškem, srbskem, madžarskem in romskem jeziku. V ZKD Lendava se pripravljajo na izdajo četrtega zbornika. Literarni večeri potekajo že vse od novembra leta 2012. Namen je ohranjati ljudsko izročilo. Letos bodo še izvedli deveto povorko za lendavsko trgatev. Pripravljajo pa se tudi na slovesnost ob 40. letnici delovanja in na izdajo zbornika. V jesenskem in zimskem času pa pripravljajo literarne večere in različne delavnice. 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.07.2016 ob 12:30 pomagač gost

      Jaz bi takoj šel z gos. Tatjano , da bi ji pomagal pri fotografiranju ! Vse bi ji pomagal !

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      01.07.2016 ob 17:43 lonček gost

      Naj takoj na začetku razjasnim: nič nimam proti Tatjani-je res pridna in veliko naredi v svojem društvu - vse manj je takih, ki delajo prostovoljno in tako zavzeto, pa še na večih različnih področjih in niti približno nočem pljuvati po njej, ampak same fotografije se mi pa ne zdijo tako kvalitetne, da bi se lahko umestile na samostojno razstavo. Moteči elementi, zlati rez, prežgani deli... Verjamem pa, da vaja dela mojstra in, da bo kakšna prihodnja razstava že boljša.

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      01.07.2016 ob 19:17 Sombrero gost

      Ob pogledu na fotke gdč. Tatjane, človek dobi le en vtis; preveč samozavesti in premalo samokritike ter znanja. Žal. Toplo priporočam obisk kakšne foto delavnice, za osvojitev nujno potrebnega osnovnega znanja s področja fotografije - v njeno dobro in v dobro vseh nas, ki cenimo kvalitetna ustvarjalna dela.

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      01.07.2016 ob 19:31 Stewen gost

      STRINJAM SE - Z vsem, kar sta napisala Lonček in Sombrero, se strinjam. Torej bo treba na tečaj, na razstavo pa naj "gredo" slike, ki so res enkratne, ostalo pa v koš.

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.