https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Od danes na cestah novi prometni znaki

05.07.2016 ob 12:30  

Danes se uveljavlja pravilnik o prometni signalizaciji in prometni opremi na cestah, ki iz uporabe umika nekatere prometne znake, denimo znak za sistem »zadrge«, uvaja pa nekaj novih, na primer znak za bližino medveda. Spreminjanje pravilnika pomeni poseben izziv za izpitne centre, ki so odgovorni za izvajanje teoretičnega dela vozniškega izpita.

Kot rečeno, pravilnik uvaja nekatere nove prometne znake, določeni pa bodo stali v prenovljeni podobi. Vendar čez noč praktično ne bo sprememb, edini spremenjen znak, ki bo moral stati že to sredo, 6. julija, bo oznaka za začetek in konec hitre ceste. Na novem znaku ne bo več podobe avtomobila, temveč bo na znaku narisana cesta - tako, kot je na znaku za avtocesto. Sicer pa bodo morali vzdrževalci nove znake postaviti v desetih letih, kar je celo dlje od življenjske dobe prometnega znaka. Spreminjajo se tudi nekatere talne oznake, te bodo morali na novo urediti v naslednjih štirih letih, veleva pravilnik. Iz uporabe seveda ne odhajajo najbolj pogosti znaki, ampak taki, ki jih že zdaj vozniki ne opazijo.

Med znaki, ki se na novo uvajajo, sta med drugim znaka, ki se bosta aktivirala ob zaznavi vozila v nasprotno smer ali medveda. Na avtocesti pri Vranskem je naprava, ki zaznava nasproti vozeče vozilo, že postavljena, na nevarnost pa bodo zaenkrat opozarjali na portalih na avtocesti. Na slovenske ceste prihaja tudi znak, ki bo omogočal zavijanje desno na križišču ob rdeči luči. Vendar takšno zavijanje za zdaj še ne bo dovoljeno, najprej je treba sprejeti še nekatere podzakonske akte, ki bodo urejali tak prometni manever. V koraku s časom se dodaja tudi prometni znak z oznako parkirišča s polnilniki za električna vozila.

Foto: mzi.gov.si

Znaki tudi ne bodo več obvezno stali le na desni strani, ampak tudi na levi, če bo tako bolj smiselno. Med drugim bo nekoliko preoblikovan znak, ki opozarja na nevarnost otrok na vozišču. Odslej bo na njem natančneje pisalo, ali je v bližini šola, vrtec ali igrišče. Preoblikovani bodo tudi znaki za premični most, bližino morja ali letalske steze ter predor, grbino, obvoz, prometni otok in kolesarske povezave. Tudi znak, ki kaže, v kateri smeri je policijska postaja, bo prenovljen.

S slovenskih cest pa se poslavlja znak za priporočeno hitrost, po ugotovitvah ministrstva za infrastrukturo ni nobenih podatkov, da bi bil ta znak koristen. Umikajo tudi znak za sistem »zadrge« v prometu, torej znak, ki pojasnjuje način vključevanja vozil z več pasov na zožano cesto. Na ministrstvu pričakujejo, da bo tukaj prevladala osnovna vozniška kultura. Prav tako iz uporabe odhajajo prometni znaki za tramvajsko progo, stranišča, neutrjeno bankino in nevarnost požara. Vse spremembe so tudi objavljene na spletni strani ministrstva za infrastrukturo.

Spremembe pravilnika bodo seveda vplivale tudi na opravljanje teoretskega dela vozniškega izpita. Po poročanju STA so na agenciji za varnost prometa, ki bdi nad izpitnimi centri, da pravilnik prinaša »malo morje« sprememb, ampak se bodo skupaj s centri v prehodnem obdobju potrudili. Spremenjenih bo približno 250 nalog, kar pomeni več kot desetino vseh nalog, ki jih kandidati lahko dobijo na izpitu. Vključno z nalogami, ki jih nameravajo spremeniti kasneje, bo skupno spremenjenih okoli 300 nalog, ocenjujejo na agenciji. Nekatere novosti, denimo spremenjena oznaka za začetek in konec hitre ceste, bodo na izpitnih polah že v torek, vključevanju teh sprememb v izpite se namreč ne da izogniti, saj bodo aktualne že takoj, nekatere pa postopoma. Na te novosti morajo biti kandidati torej pripravljeni.

Foto: amzs.si

Poleg teh novosti se bo z uveljavitvijo pravilnika v izpite vključevalo tudi spremembe, ki se bodo lahko pripravile na način, da bodo primerne za tiste, ki so se na izpit pripravljali še po stari ureditvi, in tiste, ki so se po novi, saj gre pri mnogih znakih le za posodobljeno različico, pojasnjujejo na agenciji. Ker bo vendarle potrebnega tudi nekaj pravilnega razmišljanja in sklepanja, bo pri tem kandidatom v pomoč, če bodo naučeno snov tudi razumeli, ne le poznali posamezna dejstva, na primer na pamet, še dodajajo. Ostalih prometnih znakov ne bo na teoretičnem delu vozniškega izpita še najmanj pol leta.

Vendar pa tega postopnega pristopa ne bo mogoče prenesti na prakso. Od vseh voznikov se namreč pričakuje, da vozijo v skladu z veljavnimi cestnoprometnimi predpisi. Tako bo denimo kandidat na praktičnem delu vozniškega izpita za kategorijo BE moral že takoj ob začetku uporabe novega pravilnika vedeti, da znak s simbolom tovornega vozila iz skupine znakov za prepovedi in omejitve ne pomeni več le prepoved prometa za tovorna vozila, pač pa tudi za skupine vozil.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      05.07.2016 ob 23:23 mb gost

      Znaki, ki jih skorajda ni. Tresla se gora, rodila se miš. Vseeno je kakšne znake imamo. Problem prometne varnosti je v glavah ljudi. Dokler bodo ljudje egocentriki in bodo gledali samo ne sebe in svojo korist tako dolgo ne bo ustrezne varnosti. Se še kdo spomni koliko jeze in vroče krvi je bilo, ke je bivši župan v MB Franc Kangler postavil radarje? Ljudem se je dobesedno utrgalo. To pokaže vso veličino in kulturo naroda. Da bi mu ploskali, ker je poskrbel za varnost, so ga ljudje hoteli linčati.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.