https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

OSTALI ŠPORTI

Magi trikrat prvi na odprtem državnem prvenstva na Hrvaškem

7.7.2016  

V Zagrebu je potekalo 20. Odprto državno prvenstvo Hrvaške v atletiki za veterane. Na prvenstvu je nastopil tudi Zdravko Mauko-Magi iz Melov, ki je bil kar trikratni zmagovalec.

Na 20. Odprtem državnem prvenstvu Hrvaške je nastopilo več kot 290 atletov iz Hrvaške, Srbije, Bosne in Hercegovine, Madžarske, Slovenije in dva atleta iz Velike Britanije. Najstarejša tekmovalca sta bila iz Hrvaške, Nikola Turk star 87 let in Marija Sraga stara 80 let. Najstarejši tekmovalec iz Slovenije je bil Miro Rant iz Kranja s 85 leti. Omeniti je potrebno, da veterani tekmujejo na prvenstvih v vseh disciplinah znotraj svojih kategorij na 5 let, torej od 35 let pa vse do kategorije iz katere prihaja najstarejši tekmovalec.

Profesor športa na Osnovni šoli Radenci, član Športnega društva Radenci Zdravko Mauko-Magi iz Melov je znova odlično tekmoval. Atleti so lahko nastopili samo v treh disciplinah in štafeti. V kategoriji 55-60 let je zmagal v troskoku in skoku v višino in bil drugi v teku na 100 metrov z ovirami. Premagal ga je nekdanji angleški prvak John Mayor. Magi je tekel tudi v štafeti 4x100 metrov v kateri so Slovenci bili med štirimi štafetami zmagovalci. Tekli so še: Kragelj iz Gorice, Pipan iz Kranja in Nikolič iz Ljubljane.

Foto: veterani-has.info

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.