https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KOLEDAR DOGODKOV

MIM FUK (Festival Umetnosti in Komedije)

Kdaj: Sobota, 17.09.2016 ob 19:00

Kje: Grad, Kulturna dvorana Grad

Dragi prijatelji, dragi ljubitelji smeha. Že v začetku jesenskih dni Kulturno društvo MIM za vas pripravlja poseben festival – MIM FUK (Festival Umetnosti in Komedije). Na omenjenem festivalu lahko sodelujete prav vsi, ki ste prepričani, da lahko nasmejite publiko in strokovno žirijo. Prijavite se lahko društva, ekipe, posamezniki …, ki se boste predstavili na odru s svojimi točkami v maksimalno 15 minutah:

- Skeči,

- Veseloigre,

- Stand-up,

- Pripovedovanje vicev,

- Nastop klovnov …

V bistvu lahko na odru tudi samo kvačkate, če ste prepričani, da se bo publika ob vašem nastopu zabavala in nasmejala do solz. Po odigranih točkah bo publika izbrala najbolj prepričljivo, smešno točko z glasovanjem. Poleg tega priznanja in kipca MIMKO-ja pa bo izbrala strokovna žirija še:

- Najboljšo predstavo po mnenju strokovne žirije,

- Najboljšo moško vlogo,

- Najboljšo žensko vlogo,

- Najboljše besedilo.

Znano je že, da se nam bo kot glavni član strokovne žirije pridružil slovenski igralec in režiser Gorazd Žilavec. Za povezovanje med posameznimi točkami in topel sprejem vseh prisotnih pa bosta poskrbela seveda Macho in Mejke. V primeru, da se prijavi več kot osem točk, bo Kulturno društvo MIM izbralo v petkovem zaprtem predizboru le osem točk polnih smeha, ki se bodo predstavile še enkrat v sobotnem finalnem večeru pred občinstvom. Vse nagrajene točke bodo prejele tudi lepe denarne nagrade in kot že omenjeno posebno priznanje MIMKO.

Nagrade:

Naj predstava po mnenju publike: 250 EUR

Naj predstava po mnenju strokovne žirije: 250 EUR

Naj moška vloga: 100 EUR

Naj ženska vloga: 100 EUR

Naj besedilo: 100 EUR

Vsi, ki ste zainteresirani, da se nam pridružite na festivalu MIM FUK, nas lahko kontaktirate na: machoinmejke@gmail.com, 041 976 517 – Boštjan Sinic. Poslali vam bomo prijavnico, kjer boste izpolnili zahtevane podatke. Časa je še dovolj, da naštudirate najbolj smešno točko vseh časov; da zberete pogum in se predstavite občinstvu v dvorani brez kamer; da nasmejite množico ljudi do solz in da si priborite lepo denarno nagrado in prvega MIMKO-ja v zgodovini.

Kulturno društvo MIM vam želi »puno smeja«.

 

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.