https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ODBOJKA

FOTO: Panvita Pomgrad v novo sezono z dvema novima igralcema

Murska Sobota, 8.7.2016  

Panvita Pomgrad je v lanski tekmovalni sezoni 2015/2016 v prvi državni odbojkarski ligi končala na zelo dobrem tretjem mestu in igrala na zaključnem turnirju Pokala Slovenije ter v dveh evropskih tekmovanjih (Cev Challange Cup in v srednje evropski ligi). V novo sezono se podaja z novima okrepitvama na igralnih pozicijah sprejemalca in libera. Nova igralca sta Jure kasnik (podajalec) in Jan Gašperin (libero).

 

Jure Kasnik – igralna pozicija podajalec (letnik rojstva 1993)

Svoje prve odbojkarske korake je naredil v mlajših kategorijah odbojkarskega kluba Mežica, od tam se je že pri štirinajstih letih preselil v odbojkarski klub Fužinar Ravne. Barve Fužinarja je branil vse do svoje polnoletnosti. V selekcijah starejših dečkov, kadetov in mladincev je osvajal najvišja mesta v državi, kar nekajkrat so bili med najboljšimi tremi, največkrat so končali kot državni podprvaki. S člansko ekipo ravenskega kluba je nastopal v drugi državni odbojkarski ligi. Nato je sledila selitev v Avstrijo, kjer je branil barve zamejskega kluba Posojilnica Aich / Dob in z njim osvojil naslov državnega podprvaka ter četrto mesto v pokalu Challenge, ki velja za tretje najmočnejše evropsko tekmovanje, tik za najboljšimi tremi so Kasnik in soigralci končali tudi v Srednjeevropski ligi.

Po enoletnem igranju v Avstriji se je vrnil k Fužinarju s katerim je postal prvak druge državne lige. V teh štirih letih je bil tudi član kadetskih in mladinskih državnih reprezentanc. Zaradi študijskih obveznosti se je odločil za prestop v odbojkarski klub Črnuče, kjer je pod vodstvom Tomija Šmuca prav tako osvojil drugo državno ligo.

Nato je sledil prestop v najbolj trofejen slovenski klub ACH Volley, s katerim je osvojil naslov državnega in pokalnega prvaka Slovenije. V sezoni 2015/16 je nastopal za odbojkarski klub Maribor, s katerim se je prebil v zgornjo skupino prve lige in na koncu z njim osvojil peto mesto v državnem prvenstvu.

 

Jan Gašparin – igralna pozicija libero (letnik rojstva 1995)

Jan Gašparin prihaja iz Šmartnega v Goriških Brdih. Odbojko trenira že od malih nog, prve odbojkarske korake je naredil v 4. razredu OŠ Dobrova pod strokovnim vodstvom Sama Miklavca, kateri ga je pozneje tako navdušil za odbojko, da se je registriral za OK Marchiol. V njihovih vrstah je uspešno nastopal v kategoriji male odbojke in starejših dečkov s katerimi so osvojili naslov državnega prvaka. Prav tako je uspešno nastopal za kadetsko in mladinsko selekcijo, rezultat dobrega dela je bil vpoklic v mlado reprezentanco Slovenije, s katero je leta 2014 osvojil odlično četrto mesto na Evropskem prvenstvu, ki je potekalo na Češkem v Brnu. Izkušnje ima iz prve Slovenski odbojkarske lige v kateri je nastopal za GO Volley.

Več fotografij v spodnji fotogaleriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.