https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

Zaradi slame v motorju zagorel osebni avtomobil

15.03.2011 ob 10:24  

V preteklih štiriindvajsetih urah so policisti v Pomurju obravnavali sedem prometnih nesreč, šest kaznivih dejanj, dva požara, nedovoljen prehod državne meje, šest kršitev javnega reda in miru, večkratnemu kršitelju cestno prometnih predpisov zasegli vozilo, tri poškodbe vozil na parkirnem prostoru, šest primerov povoženj divjadi in zaradi vožnje pod vplivom alkohola pridržali voznika osebnega avtomobila.

V obravnavanih prometnih nesrečah so se v štirih, štiri osebe lahko  telesno poškodovale.  Prometne nesreče s poškodbami so se zgodile v Murski Soboti, Petišovcih in dve v Ljutomeru.

Na področju kriminalitete smo obravnavali vlom, dve tatvini, ponarejanje, poškodovanje tuje stvari in izsiljevanje. V Gornji Radgoni je neznanec vlomil v stanovanje in ukradel večje število vojaških odlikovanj iz druge svetovne vojne, ki so velike vrednosti. V Gerlincih je neznanec iz odklenjene stanovanjske hiše ukradel denar, v Murski Soboti pa kolo s kolesa. Na banki v Gornji Radgoni je bil odkrit ponarejen bankovec za 100 evrov.  V Murski Soboti je neznanec na oknih trgovine razbil stekla.  Radgonski policisti pa so obravnavali še izsiljevanje.

Obravnavana sta bila tudi dva požara. V Beltincih je prišlo do požara na osebnem avtomobilu. Po do sedaj zbranih obvestilih je vozilo zagorelo, ker se je med vožnjo ovila slama okrog motorja in povzročila požar.  Škode je za 5.000 evrov. V Murski Soboti pa je bil obravnavan travniški požar. Pri tem škoda ni nastala. V obeh primerih so intervenirali gasilci in požara pogasili.

Javni red in mir je bil kršen trikrat na javnem kraju in trikrat v zasebnem prostoru. Kršitelj, ki se ob intervenciji policistov ni pomiril in je s kršitvijo nadaljeval, je bil pridržan do streznitve. Izrečen mu je bil tudi ukrep prepovedi približevanja.

Meriteve hitrosti z radarjem bodo policisti opravljali preko dneva na območju Policijske postaje Ljutomer.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.