https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: Vinarium za en dan postal atelje dobrodelnim slikarjem

Lendava, 17.07.2016 ob 13:00  

Zavod Zarum, Zavod za razvoj umetnosti, kulture, ustvarjalnosti, turizma in naravovarstva iz Trnja je v soboto v razglednem stolpu Vinarium organiziral likovno kolonijo Razgledi Lendave.


Kolonija je privabila umetnike iz Slovenije in Hrvaške, ki so v idiličnem okolju nad Lendavskimi goricami ustvarjali z dobrodelnim namenom. Tema ustvarjanja je bila odprta, slikarji pa so se večinoma odločili za uporabo olja ali akrila oziroma mešane tehnike.

Slike, ki so nastale na včerajšnji koloniji bodo razstavljene v kupoli razglednega stolpa od 15. avgusta, vse umetnine pa bo možno tudi kupiti. Izkupiček od prodaje bo namenjen družini Fras iz Srednje Bistrice, katerim želijo s sredstvi pomagati pri vzgoji genetsko prizadetega otroka. Kot nam je pojasnila predsednica Zavoda Zarum Marjana Kmet, so družino, potrebno pomoči poiskali s pomočjo socialne službe, saj želijo pomagati tistim, ki pomoč res potrebujejo. Kot je še pojasnila, so potrebe za oskrbo otroka zelo velike, zaradi česar se mora družina, ki za otroka skrbi sama, marsičemu odpovedati. Slike, katerih izkupiček bo nekoliko pomagal Frasovim, se bodo prodajale avkcijsko.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.