https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KULTURA

Na Grossmanu podelili zaključne filmske nagrade

Ljutomer, 17.07.2016 ob 12:00  

V Ljutomeru se je zaključil Grossmanov filmski festival fantastičnega filma in vina.

V Ljutomeru so podelili zaključne filmske nagrade na letošnjem 12. Grossmanovem festivalu fantastičnega filma in vina se je zaključila s slavnostno podelitvijo nagrad.

Glavno nagrado, HUDI MAČEK za najboljši celovečerni film je prejel ameriška-mehiška grozljivka Scherzo Diabolico režiserja Adriana Garcia Bogliano. Posebno omembo si je zaslužila zabavna avstrijska grozljivka Napad irhastih zombijev avtorja Dominik Hartla. HRUPNI MAČEK za najboljši glasbeni dokumentarec je prejel slovenski dokumentarec avtorice Dunje Danial z naslovom Odpadki druge generacije- po stopinjah nekega punka. SLAKOVEGA HUDEGA MAČKA za najboljši kratki film je prejel avstralski film Izginotje Willieja Binghama avtorja Matta Richardsa.  Nagrado za MELIES D ARGENT za najboljši evropski fantastični kratki film luksemburški film Zobki avtorjev Pascala Thiebaux in Gila Pinheirota. VINSKI HUDI MAČEK je za najboljše vino prejelo podjetje Kos s svojim RANFOLOM. Zmagovalni film Male delavnice groze je Samaritan avtorje Vasje Rovšnika.

Nagrado za življensko delo je dobil producent mnogih Kubrickovih filmov Jan Harlan, ki je ob tej priložnosti v Ljutomeru predstavil svoj dokumentarec Stanley Kubrick: A Life in Pictures. Kljub dežju se je tudi letos festival zaključil z vsakoletno zombi parado po Ljutomeru.

Foto prlekija-on.net

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      17.07.2016 ob 14:13 laci gost

      Čeprav je bilo vreme slabo je bilo fatastično. Čestitke Občini Ljutomer za tako dobro organizacijo in izvedbo tega fantastičnega festivala filma in vina.

      2 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      17.07.2016 ob 17:37 Prlek gost

      laci, ti to resno?

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      18.07.2016 ob 16:30 bakovčar gost

      Tej tan prek müjre so stalno kak zombiji .Prijdeš v Lotmerk tak te vsi gledajo kak da bi šteli v človeka skočiti točno kak zombiji brezi mazanja

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.07.2016 ob 16:40 gost

        Verjetno zato, ker te na razumejo..si pomislil na to? Sicer pa resnici na ljubo, kak češ drugače gledat bakovčara?

        1 4 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      20.07.2016 ob 11:34 Karol gost

      Kaj laci se hecaš? Čebi občina Ljutomer organizirala Grossmanna nebi tega nikoli bilo. Županja ve ukinjati javne zavode agencije inotrokom e-šolo. Veliko ljudi je spravila na cesto. Zaposluje svojo rodbino in rodbino svojih svetnikov ki vsak za svojo korist pridno dvigajo rokice.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.