https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

Binkoštniki v Murski Soboti spoznavali vero sovernikov iz Kanade

21.07.2016 ob 7:50  

V Binkoštni cervki so pripravili zanimiv teološki večer Kaj nam Bog ponuja? v izvedbi študentov iz Kanade.

Kanadski študentje iz Vanguard College se te dni nahajajo v Sloveniji. Medtem ko so spoznavali Slovenijo, predstavljali svojo kulturo v Murski Soboti, so za konec priredili zanimiv glasbeni dramski program, kjer je bilo v ospredju položaj posameznika do Boga in kaj nam lahko Bog nudi v vsakdanjem življenju.

V začetnem govoru je profesor Jack Aston nagovoril občinstvo in se jim zahvalil za obisk. Svoj zelo zanimiv glasbeni program so pričeli s pesmijo Happy days, saj so to pesem posvetili Jezusu Kristusu, ki jim je dal smisel življanja, saj le zaradi njega obstajamo. Predstavil je tudi svoje kanadske študente Michaela, Johna, Lariso, Anito, Tim, Patricia, John in Rebeca, ki so delili skupaj z občinstvom zanimive izkušnje glede Boga.

Med glasbenim delom so Kanadčani obogatili program še s svojimi osebnimi zgodbami, ki so presunile občinstvo. Slišali smo pogumne besede Johna in Rebece, ki sta vsak delila svojo življensko zgodbo. John je med drugim povedal, da mu ni treba biti dovolj dober, ker to vlogo v življenju za njega ustvarja Bog. Rebeka se je spopadala z različnimi vrstami šikaniranja, saj je svojo zgodbo predstavila skozi dramsko predstavo, kjer se je spopadala z različnimi težkimi življenskimi težavami, kot so alkoholiziranost, pohlepnost vse do vprašanja samomora.

Svoj program so zaključili s pridigo, ki jo je izvedel Michael, ki nas je skozi zanimivo zgodbo o Neprecenljivem vabilu popeljal skupaj s svojim bendom in besedami, ki so prevzele občinstvo, saj so skupaj občutili moč, ki jo nudi božja beseda.

Več fotografij v spodnji galeriji...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.