https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Delavci migranti danes zaradi referendumov na Evropsko sodišče za človekove pravice

22.07.2016 ob 11:15  

Sindikat delavcev migrantov Slovenije bo danes na Evropsko sodišče za človekove pravice v Strasbourgu vložil pritožbo zoper Slovenijo. Razlogi: država jim ni omogočila referendumov, ki so jih zahtevali in ni razveljavila odločitve predsednika DZ Milana Brgleza, da ne določi roka za zbiranje podpisov za razpis referendumov.


Kot sporočajo v Sindikatu delavcev migrantov Slovenije, je Slovenija s tem, ko ni omogočila referendumov in ni razveljavila omenjene Brglezove odločitve, delavcem migrantom kršila pravico do izražanja v referendumskem postopku. S tem je država po mnenju sindikata kršila pravico do učinkovitega pravnega sredstva. Izpodbijanje odločitve predsednika DZ šele po uveljavitvi zakonov namreč ne more biti učinkovito, pojasnjujejo. Ob tem dodajajo, da Slovenija s stališčem, da država lahko krši pravice, ko meni, da jih državljani zlorabljajo, krši evropsko konvencijo človekovih pravic.

Foto: arhiv Pomurec.com

Ustavno sodišče je v četrtek objavilo odločbo, v kateri je potrdilo odločitve DZ Brgleza, poroča STA. Ustavno sodišče je zavrglo ustavno pritožbo delavcev migrantov zoper odločitev predsednika DZ Brgleza, da ne določi roka za zbiranje podpisov za razpis referendumov o šestih zakonih. Poleg tega so ustavni sodniki zavrnili njihove pobude za začetek postopka za oceno ustavnosti sedmih zakonov.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      22.07.2016 ob 16:44 gost

      PRAVILNO

      9 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      22.07.2016 ob 17:07 jodlar gost

      delajte referendume v avsrtiji

      3 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      22.07.2016 ob 18:35 opazovalec gost

      Berem in razmišljam. Osebno nisem pravnik a sem mnenja, da če kdo misli, da zlorabljam neko pravico mi rečejo, za tebe pa ta pravica ne velja. Za Jožeta Novaka pa bomo rekli, on pa lahko zahteva referendum. Ne vem kdo ima to pravico, da odloči Jože Novak lahko Francka Novak pa ne sme, če smo pred zakonom vsi enaki? Pravo mora biti enako za vse. Prišli bodo drugi v DZ in se bodo lahko spet sprenevedali in rekli saj so oni prej tudi tako delali. Tukaj se sedaj ne gre če se izsiljuje ali ne, gre se za vzpostavitev prakse, ki se bo lahko izkoriščala. Kaže, da bo ES pritrdilo v korist delavcev migrantov, če sta dve podobni sodbi že izdani. Ali si pol člani US zaslužijo svojo plačo ali se nebi ravnali po sodni praksi ES????? Živi bili pa videli, kot rečjo naši južni sosedje.

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        22.07.2016 ob 21:19 konkretno gost

        če vam bo tak šalabajzar pisal kot vam je pisal za ustavno sodišče potem je bolje da nič ne pišete , ker boste pogoreli , napišite kako je z delavci , ki delajo v Italiji , ne pa da dajete polovične informacije !!

        2 1 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      22.07.2016 ob 21:31 gost

      Pravilno tako se dela.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      22.07.2016 ob 21:59 LFL gost

      Jodlar - V Avstriji so take zadeve pošlihtane . Tam so Službe še za Slovence pri nas pa Drek oprostite na izrazu. verjamem da bi ti migranti rajši delali pri nas ,,SAMO KJE pa naj povejo ti pametni v državnem zboru . BRGLEZ pa na ta način polni PRORAČUN. Te si pa bojo spet delili PRIPRAVLJENOST in podobne svinjarije. Takrat pa nihče ni dosti komentiral o PRIPRAVLJENOSTI.Mramor je vrnil 100.000 ,ostalo pa mu je 500.000pa nihče nič. Tu pa vsi TOLČETE po DELAVCIH in ščitite GOSPODO. Sram vas je naj. Da se razumemo delam v SLO.

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      23.07.2016 ob 6:58 gost

      Plačajte kar ste dolžni državi, banda lopovska! Ali pa se odselite v Avstrijo pa boste imeli mir. Z eno ritjo sedeti na dveh stolih pač ne gre.

      3 13 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        23.07.2016 ob 17:37 gost

        6:58---------- Država naj poskrbi tudi da tisti ki delajo naj dobijo plače in ne da ne dobijo plače nekaj mesecev

        1 0 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.07.2016 ob 17:24 sašo gost

        - ( 6:58) Malo pogoglaj pa boš našel urnik za Državni zbor od kdaj in kateri dan lahko ližeš ti in tebi enaki Brglezu zadnjico .In po tem boste vsi zadovoljni

        4 0 Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      23.07.2016 ob 7:26 Lola gost

      Ti, ob 6:58, razmisli, če nisi zrel za Ormož...

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      23.07.2016 ob 17:42 gost

      Država jih naj vse doma zaposli, pa potem naj pobira davke, v nasprotnem primeru pa naj umolkne, banda pokvarjena.

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      24.07.2016 ob 10:51 Prlek gost

      Spoštovani, ko to prebiram dobim čir na želodcu. Vsi ki tu tolčete eden po drugem to delate brez kakršnih koli argumentov. Delavci, ki delajo v Avstriji me ne motijo in je pravilno, da so se tako odločili, da se za svoj kruh tudi odpovejo svojega prostega časa in z tem pripomorejo k manjši bresposelnosti v Sloveniji. Hvala vam. To pa da država nezna ali noče urediti zadeve na mednarodnem področju tako kot imajo urejene nekatere sosedske države pa je krivo vodstvo naše prelepe Slovenije. Ti delavci bi morali plačevati davke tudi v Sloveniji saj koristijo infrastrukturo naše države in ugodnosti šolstva, itd. Vendar to se naša poitika ne želi ukvarjati, ker ima to kost katera je zanimiva za volitve. NSi je pred kratkim predlagala spremembe na tem področju katere so bili skoraj sprejemlive za delavce migrante vendar jih levica ni podprla in so ti ljudje spet kost za politiko. Zato pa prosim razmislite o komentarjih, ki so žaljivi do teh delavcev in poskušajmo z skupnimi močmi na volitvah to urediti, da bo koza cela in volk sit.

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      24.07.2016 ob 17:20 cecek gost

      Prlek ....... In tej delavci ki delajo v Avstriji plače potrošijo v Sloveniji to pa si pozabil napisati se ti ne zdi ?Tudi vrtece v Sloveniji plačajo .Ne bi dalje ker ste eni idioti taki kot tisti ki vodijo državo

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      24.07.2016 ob 20:48 prlek gost

      Cecek res je zato pa sem napisal da je to potrebno narediti z medržavnim dogovorom ne pa jih posebaj odavčiti še enkrat v sloveniji.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      27.07.2016 ob 21:59 LFL gost

      gost 6:58 ti si navaden primitivni zarukani in zavedeni kmet ki ne razmišlja s svojo glavo.Samo toliko migrant ki samo pisne da dela v AVSTRJI takoj plača VRTEC največ kaj je možno tak da o ugodnostih ki jih nekateri navajajo ne duha ne sluha. Naj mi nekdo našteje katere so ugodnosti ki jih imajo delavci migranti. Tudi denar ki ga tam zaslužijo prinesejo vSLO. Primer: on tam dobi 1500 E. naš delavec pa 600 - 700 E. Kdo pa prispeva več v SLO blagajne, naš delavec ali pa migrant. SLO NEVOŠČLJIVOST .Udri po delavcu. mater ste eni pokvarjeni.Sramota da ste SLOVENCI če sploh ste.Vsi ste najbrž na plečih države - podporniki za 270E. Zdaj pa tu pametujete. Pokrijte se z gnojem pokvarjenci nesramni

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.