https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: V Radencih je v četrtek odmevala glasba

Radenci, 22.07.2016 ob 16:15  

V programu tradicionalnega seniorskega večera je v četrtek, 21. julija med 18. in 21. uro, za pesmi, glasbo in ples na DOSOR-jevi terasi skrbel DOSOR-jev prostovoljec Štefan Sečko Legijaš z Vaneče. Ob pevcu in glasbeniku je tokrat zapela kot gostja seniorskega večera še 22-letna študentka Klaudija Vrečič iz Dankovec, ki je sicer diplomirala iz računovodske smeri, a nadaljuje magisterski študij. Kar pet let se je šolala za solo petje na nižji glasbeni šoli v Murski Soboti ter ob tem nastopala kot pevka ljudskih pesmi pri Folklorni skupini Moščanci, kot vokalistka pri glasbeni skupini Pravi moment ter tudi s prej imenovanim Legijašom.


Pojavili pa sta se še dve nastopajoči na tokratnem seniorskem večeru: z več pesmicami se je predstavila 4,5-letna Alina iz Maribora, ljudsko »En šoštar me vprašal, če plesat grem z njim« pa je zapela DOSOR-jeva stanovalka Ema Matijevič.

Isti večer, med 20. in 21. uro, sta v glasbeni utici sredi parka v Radencih nastopila v duetu vokalistka Katja Otrin ter klaviaturist Valter Klemenčič. Gre za že kar uveljavljen glasbeni par, ki je tudi tokrat poskrbel za odlično glasbeno vzdušje številnemu občinstvu. Pričela sta z uveljavljeno domačo zabavno glasbo (»Zemlja pleše« Mojmira Sepeta in Gregorja Strniše; »Metulji« skupine Pliš) ter nadaljevala z odličnimi skladbami v angleščini (»Imagine« Johna Lennona; »Let iz be« Paula McCartneya; »Aint no Sunsine« Billa Withersa; »Summertime« Georga Gershwina; »Fly ne to the Moon« Barta Howarda; »You are ma Sunsine«, »Valerie Amy Vinehouse« Jimmie-a Davisa in Charlesa Mitchella), v francoščini »Autumn leaves« Josepha Cosma in Jaquesa Preverta ter ob zaključku še »Nekega jutra ko se zdani« Vlada Kreslina. Njun kvalitetni nastop ter nov repetoar lahko pričakujemo naslednji četrtek, kajti 28. julija je ob 20. uri ponovno najavljen njun nastop v glasbeni utici sredi radenskega parka.

Zavod za turizem in šport Radenci ter Zdravilišče Radenci sta letošnje poletje »spravila v pogon« glasbeno utico sredi radenskega parka in tako se vsak četrtek zvečer, v juliju in avgustu, na odru pojavijo nastopajoči, ki popestrijo poletne urice pred spanjem občankam in občanom Radenec, kot tudi turistkam in turistom ter gostom Zdravilišča Radenci. Pravi glasbeno plesni večer pa je na terasi DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, napovedan za ponedeljek, 25. julija zvečer, ko bi naj na DOSOR-jevem poletnem odru v okviru festivala »DOSOR-jeve vetrnice« nastopili štirje mladi fantje zabavno glasbene skupine »Štajerski fakini«.

Lipe Juhart

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.