https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

OSTALI ŠPORTI

Državna prvaka postala Krušič in Travner

26.7.2016  

Državna prvaka v jadralnem letenju postala Aleš Krušič in Mark Travner.

Na letališču Murska Sobota je v teh dneh potekalo državno prvenstvo v jadralnem letenju. Prvenstvo je organiziral Aeroklub Murska Sobota. Jadralni piloti so se pomerili dveh razredih, saj so tekmovali v odprtem in klubskem razredu. Državni prvak v odprtem razredu je postal Aleš Krušič, medtem ko je Mark Travner bil najboljši v klubskem razredu.

"Tekma mi je minila zelo hitro, tudi zato ker smo bili v Murski Soboti tako dobro sprejeti in smo se počutili kot doma. Tekmovalni vremenski pogoji so bili solidni, razen zadnjega dne, ko smo vložili precej energije, da smo osvojili zadnje točke, ki so mi prinele naslov državnega prvaka. Prvenstvo mi bo ostalo v spominu kot ena fenomenalna tekma. To, da so bili mladinci vključeni v člansko državno prvenstvo, je dalo tekmi en nov zagon in tudi nas, starejše člane, prisililo v nove pristope, ki smo jih videli pri njih v zraku. Ko sem šel na tekmo, sem si naslova seveda želel, tako da sem se ga tudi zelo razveselil", je za svojo osvojeno lovoriko povedal Krušič, ki je osvojil na tekmovanju 2.mesto, saj je prvak v odprtem razredu postal Avstrijec Martin Stessl.

Tekma je bila super, organizacija Aerokluba Murska Sobota je bila res na nivoju, vreme je pa tudi sodelovalo. Nisem pričakoval takega rezultata, sem pa seveda z njim zelo zadovoljen. Kljub napakam pri letenju, ki so mi pobrale še kak kilometer in hitrost, odhajam od tukaj zadovoljen. Letim v paru z Markom Polajžarjem, s katerim sva zaradi rezultatskega zaostanka na začetku, morala leteti agresivneje. Brez sodelovanja verjetno marsikdaj ne bi prišla nazaj domov, nama je pa tako letenje obema prineslo rezultat, saj je ob zaključku prvenstva za menoj zaostal le za 6 točk. Vesel sem tudi naslova mladinskega prvaka, upam pa, da bodo zdaj mladinska prvenstva stalnica, je svoje veselje izrazil tudi ob osvojitvi naslova za mladinskega prvaka povedal Mark Travner.

REZULTATI

Odprti razred

1. Stessl Martin - FSC Weiz - Ventus 2 cm - 3,661 točk

2. Aleš Krušič - AK Edvard Rusjan N. Gorica - Ventus 2 c/18 m - 3,341 točk

3. Nik Salej - AK Celje – LAK 19/18 m - 3,148 točk

Klubski razred

1. Mark Travner - AK Celje - DG 300 - 2,914 točk

2. Mark Polajžar - AK Celje - DG 300 - 2,908 točk

3. Jernej Lokovšek - AK Ljubljana - Discus CS - 2,728 točk  

Foto Aeroklub Murska Sobota

Več fotografij v spodnji galeriji...

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      27.07.2016 ob 18:53 gost gost

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.