https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

OSTALI ŠPORTI

Brevet s štartom v Šalovcih že v polnem teku

5.8.2016  

Športno društvo BIK.SI in Občina Šalovci sta za ljubitelje kolesarstva, ki se podajajo predvsem na dolge proge, organizirala brevet oziroma vzdržljivostno kolesarsko vožnjo, ki je v Sloveniji v porastu komaj od leta 2008.

Tokratni brevet bo potekal skozi pet držav in šest prestolnic. Osem udeležencev, med katerimi je tudi ženska predstavnica, se je predvčeraj točno opolnoči podalo iz Šalovcev na 1272 kilometrov dolgo pot, ki jo morajo prevoziti v 98 urah in 49 minutah. Kolesarji, med katerimi je tudi predstavnik Hrvaške, bodo prevozili več mest, in sicer Ljubljano, Novo mesto, Metliko, Zagreb, Varaždin, Čakovec, Budimpešto, Bratislavo in Dunaj, v nedeljo okrog 3. ure ponoči pa se bodo vrnili v Šalovce, kjer je tudi zaključek breveta.

Na poti, na katero jih je pospremil tudi župan občine Šalovci Iztok Fartek, jih čaka osemnajst kontrolnih točk, ki so jih določili organizatorji, med eno in drugo pa je po navadi od 60 do 80 kilometrov razdalje. Kot je povedal Andrej Zaman, eden izmed udeležencev, ki se je v letošnjem letu sicer že udeležil ene izmed najdaljših in najzahtevnejših kolesarskih preizkušenj v Ameriki, se lahko na brevet prijavi kdor koli, prav tako ni pogoj, da bi bili kolesarji člani katerega koli kolesarskega kluba. Ocenjuje tudi, da je kolesarska preizkušnja, na katero so se podali tokrat, po konfiguraciji ena izmed lažjih, saj ima veliko ravninskih delov.

Foto: FB Apartmaji Džaboka & Gruška

Posebnost tovrstnih kolesarskih preizkušenj je tudi, da udeleženci nimajo spremljevalne ekipe in ne kolesarijo v skupini. Kajti kolesarji vozijo po lastnih sposobnostih, eni gredo naprej, spet drugi potrebujejo več počitka, tako da načeloma ne kolesarijo v skupinah, je po poročanju Večera še dodal Zaman. Breveti udeležencem razen osebnega zadovoljstva po uspešno končani poti ne prinesejo nič, saj so to povsem drugačne preizkušnje kot običajne dirke. Vsak, ki pride v cilj, je zmagovalec, še zaključuje Zaman.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.