https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Čez podaljšan vikend poostren nadzor na cestah

13.08.2016 ob 8:00  

Vozniki enoslednih motornih vozil spadajo v kategorijo posebej ranljivih udeležencev cestnega prometa.  Zato bodo policisti od 12. do 15. avgusta na območju celotne  Slovenije izvajali poostren nadzor nad vozniki omenjenih vozil.

Zaradi lepega vremena je motoristov več v cestnem prometu kot leto prej, posledično pa policisti ugotavljajo, da se je poslabšalo stanje prometne varnosti udeležencev.

Z namenom zagotavljanja večje varnosti voznikov enoslednih motornih vozil bodo policisti na območju celotne Slovenije od 12. do 15. 8. 2016 izvajali poostrene nadzore nad kršitvami voznikov enoslednih motornih  vozil  na cestnih odsekih, kjer je problematika te vrste udeležencev cestnega prometa največja (regionalne ceste, glavne ceste in ceste v naseljih), so sporočili iz PU Maribor. Na območju celotne policijske uprave bodo policisti izvedli obsežnejši poostren nadzor in sicer, 14. 8. 2016, med 14.00 in 21.00 uro.

Foto: Arhiv Pomurec.com

Pri delu bodo policisti uporabljali tudi službena motorna kolesa ter civilna vozila z video nadzornim sistemom PROVIDA. Policisti bodo usmerjeni predvsem v ugotavljanje  prekoračitev  hitrosti, nepravilnega prehitevanja, nepravilne strani in smeri vožnje, neuporabe zaščitnih čelad, tehnične brezhibnosti vozil,  vožnje pod vplivom alkohola in mamil, izsiljevanja prednosti v križiščih in vožnje v rdečo luč.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      13.08.2016 ob 8:38 kontakt gost

      zdaj ste se zbudile kda sta umrli dvej mladi življenji??

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      13.08.2016 ob 21:55 gost

      Ge pa mislin ka bi bilo bolj potrebno imeti poostren nadzor nad šoferji avtomobilov (alkohol, izsiljevanje prednosti, prehitra vožnja skozi naselje).

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.